Kurser & workshops

På sporet af USA

 • Dato
  Tirsdag 2. februar
 • Tid
  Kl. 17:00 - 21:00
 • Sted
  Vi mødes i indgangen
 • Pris
  Kr. 560 - kr. 905

I kølvandet på det amerikanske præsidentvalg og i anledningen af udstillingen med Arthur Jafa – en af tidens mest relevante kunstnere – stiller Louisiana skarpt på de ’amerikanske billeder’. Hvordan har kunstnere skildret det amerikanske samfund gennem tiden? Hvad tænker vi overhovedet på, når vi siger billeder af Amerika?

KØB BILLET

PRIS
Kr. 895 (+ gebyr kr. 10).
Klubmedlemmer kr. 750 (+ gebyr kr. 10). Studerende kr. 550 (+ gebyr kr. 10) ved fremvisning af gyldigt studiekort. Prisen er inklusiv entré og let måltid samt kaffe begge dage.

På dette to-dages kursus introducerer vi udstillingsaktuelle Arthur Jafa, for derefter at se på amerikanske billeder fra Louisianas samling og tidligere særudstillinger, fx Jacob Holdt, Lauren Greenfield, Nan Goldin, Taryn Simon, Edward Kienholz og den politiske popkunst med bl.a. Andy Warhol.

Amerikanske Arthur Jafa står med sine videoværker som en af samtidskunstens vigtigste stemmer. Jafa krydsklipper humor og brutalitet, store følelser og bidende kritik i værker, der skildrer misforholdet mellem den sorte amerikanske kulturs succes og de sorte amerikaneres sociale status.

På kurset ser vi nærmere på Jafas og de andre kunstneres arbejdsmetoder, diskutere deres kunstneriske projekt og evne til at portrættere et komplekst og mangesidigt samfund som det amerikanske. Kunstnerne formår skiftevis at bekræfte såvel som udfordre vores forestillinger om ’mulighedernes og modsætningernes land’.

De to kursusdage er planlagt som en vekslen mellem oplæg fra museets kunstformidlere, Nikolaj Stobbe og Helle Søndergaard, og med plads til diskussion.

PRAKTISK INFORMATION
Kurset er arrangeret under hensyn til sundhedsstyrelsens retningslinjer for afstand og hygiejne. Der skal derfor bæres mundbind indenfor på museet, dog ikke når man sidder ned. Bemærk venligst, at der kun er adgang til Møderummet, hvor kurset afholdes, via trapper.

Program

Program kommer snart…

Herunder ses en række stills fra Arthur Jafas hovedværk - det 8 min. lange videoværk Love is the message, the message is death (2016)

Arthur Jafa

Relateret udstilling

Amerikanske Arthur Jafa har først i en relativt sen alder opnået et markant, globalt gennembrud. Det skete med videoværket Love is the Message, the Message is Death fra 2016.