Louisiana Lecture

Peter Cooks betydning for arkitekturen

 • Dato
  Onsdag 30. marts
 • Tid
  Kl. 19:30
 • Sted
  Koncertsalen
 • Pris
  Kr. 20 ekskl. entre til museet

Arkitekt David Garcia er uddannet på Bartlett School of Architecture, hvor Peter Cook var leder. Garcia giver os indblik i, hvordan Cook har præget og inspireret sine samtidige arkitekter og generationer af studerende både som teoretiker, og underviser.

BESTIL PLADS
PRIS: Kr. 20 (inkl. gebyr) bemærk, billetten er ikke inklusiv entré til museet.

For den britiske arkitekt Peter Cook (f. 1936) har tegningen altid været det vigtigste værktøj. Han har opført få bygninger, men til gengæld markeret sig som en af vores tids mest betydningsfulde arkitekter, når det gælder arkitekturteori og -visioner. I 1960 stiftede han Archigram, en gruppe af unge arkitekter, der med tidsskriftet af samme navn udfordrede tidens arkitektoniske idéer. De tog udgangspunkt tidens aktuelle strømninger som Space Age, præfabrikerede byggeelementer og informationsteknologi, ligesom de hentede inspiration i samtidens popkultur og hos kunstnere som Roy Lichtenstein.

Fra 1960’erne til i dag har Cook beskæftiget sig med byer. Især har han interesseret sig for, hvordan byer forandres. Huse, broer, kraner og veje indtager landskabet, og byplaner overtages af vegetation i en slags utopisk realisme. Tegningerne er i realistiske skalaforhold og forholder sig til virkelige steder og de kan lige nu opleves i Louisianas udstilling i serien On Paper.

David Garcia er i dag arkitekt og lektor ved det Kongelige Akademi, på institut for Bygningskunst og teknologi.

Bemærk venligst, at arrangementet foregår på engelsk.

PRAKTISK INFO

Arrangementer i Koncertsalen afholdes med nummererede pladser, og døren til salen åbnes først et kvarter inden arrangementet – adgang via museets cafe (Vinterhaven). Der er ikke længere mulighed for ventekø ved Koncertsalen.

Er du kørestolsbruger, bedes du bestille plads på telefon 4919 0719.

Afbud? Skriv til os på afbud@louisiana.dk hvis du alligevel ikke får brug for de pladser du har reserveret.

Udsolgt? Hold øje! Evt. afbudspladser frigives løbende her på siden. Nogle afbud modtager vi dog for sent til at kunne frigive dem her – disse pladser udleveres i museets indgang umiddelbart før arrangementets start.

Peter Cook

Relateret udstilling

Med sine visionære ideer og vilde, fabulerende og farvestrålende tegninger har den toneangivende britiske arkitekt Peter Cook gennem seks årtier inspireret og præget tidens arkitektur og -tænkning.