Louisiana Lecture

Tæt på 'Richard Prince - Same Man'

 • Dato
  Onsdag 7. december
 • Tid
  Kl. 19:30
 • Sted
  Koncertsalen
 • Pris
  Kr. 20 ekskl. entré til museet

Richard Prince, Untitled (de Kooning), 2008. © Richard Prince Studio

Hvad er det egentlig, der gør Richard Prince til en af de mest indflydelsesrige kunstnere i USA i tiden efter 1980? Kurator Anders Kold fortæller om Louisianas nye udstilling og en kunstner, hvis vidtspændende, "flydende" billedverden kan ses som portræt af det sene 20. århundrede.

RESERVER PLADS

Kr. 20 ekskl. entré til museet.

Richard Prince (født 1949) er en af de mest indflydelsesrige kunstnere i USA fra tiden efter 1980. Alligevel er hans livsværk ikke særlig kendt herhjemme, og Louisianas nye udstilling er faktisk den første præsentation af Prince i Skandinavien.

Rent kunsthistorisk tilhører Prince den såkaldte Pictures Generation, der blev kendt for at appropriere, altså at ’stjæle’ eksisterende billeder. Dermed undergraver Prince idéen om, at der hos en kunstner altid vil være noget genkendeligt, en stil, der binder de forskellige værkgrupper sammen. Prince er en flertydig figur, og hans stil varierer – deraf også udstillingens titel Same Man.

Netop dette bidrager formentlig til indtrykket af hans livsværk som svært tilgængeligt – som noget, der flyder rundt uden ophavsmand. Ikke desto mindre kredser alle Princes værker om identitet og gør dermed hans billedverden til et portræt af det sene 20. århundrede.

PRINCE BLANDT KUNSTNERE

Denne aften vil udstillingens kurator Anders Kold give en introduktion til Richard Prince og til sit arbejde med at udvælge de viste værker, som alle er fra Princes eget, omfangsrige arkiv og derfor i kunstnerens eje.

Undervejs vises der klip fra en ny Louisiana Channel produktion med en række markante, internationale profiler – bl.a. Taryn Simon, Ed Ruscha og Arthur Jafa. I filmen fortæller de om Richard Prince og hans betydning for både deres egen og samtidens kunst i bredere forstand.

PRAKTISK INFO

Arrangementer i Koncertsalen afholdes med nummererede pladser, og døren til salen åbnes 20 min. inden arrangementet – adgang via museets cafe.

Er du kørestolsbruger: Ring på telefon 4919 0719 eller skriv på booking@louisiana.dk for information om alternative pladser.

Afbud? Skriv til os på afbud@louisiana.dk hvis du alligevel ikke får brug for de pladser, du har reserveret.

Udsolgt? Hold øje! Evt. afbudspladser frigives løbende her på siden. Nogle afbud modtager vi dog for sent til at kunne frigive dem her – disse pladser udleveres i museets indgang umiddelbart før arrangementets start.

Richard Prince

Relateret udstilling

Richard Prince, Untitled (Cowboy), 2016. Courtesy the Artist. © Richard Prince Studio.

Richard Prince løfter og tvister det almindelige og banale med sin særlige følsomhed og skarpe blik for, hvordan store emner umærkeligt siver ned i og ud af alting, vi omgiver os med.