Louisiana Lecture

Sådan fletter man en kenyansk grotte

 • Dato
  Onsdag 8. november
 • Tid
  Kl. 19:30
 • Sted
  Udstilling + Møderum
 • Pris
  10 kr. + 10 kr. gebyr (eks. entré til museet)

Det var arkitekt og professor på Centre for Information Technology and Architecture (CITA) Phil Ayres der foreslog at benytte den japanske fletteteknik kagome til grottestrukturen i udstillingen Arkitekturens værksteder - Cave_bureau.  

RESERVER PLADS 

PRIS: 10 kr. + 10 kr. gebyr
Bemærk, at prisen er ekskl. entré til  museet. 

BEMÆRK: Arrangementet begynder med en kort velkomst på balkonen i selve CAVE-udstillingen og fortsætter i Møderummet, hvortil der er adgang fra udstillingen.

Den kenyanske grotte Shimoni blev flettet i fuld skala, baseret på en 3D-scanning af grotten og udgør nu en bærende struktur på 300m2 i Louisianas Store Sal.

I samarbejde med museet og Cave_bureau fik Phil Ayres en unik mulighed for at forske videre i et design program som CITA har udviklet netop med henblik på at kunne omsætte komplekse former til kagome-fletteopskrifter.

Phil Ayres fortæller denne aften om principperne bag kagome-flet og hvordan disse nu, som en del af et digitalt design redskab muliggør nye konstruktive løsninger indenfor arkitektur. Ayres vil demonstrere teknik og materialer undervejs – og også gi’ aftenens gæster mulighed for prøve kræfter med kagome-fletteknikken.

Arrangementet foregår på engelsk.

Cave_bureau

Relateret udstilling

I Kenyas vidtstrakte grotter skuer tegnestuen Cave_bureau tilbage på menneskehedens oprindelse og ud i fremtiden. Og her finder de også ideer til konkrete bud på at løse aktuelle kriser og konflikter.