Klub, Louisiana Literature

Særvisning: Film om stjerne-forfatteren Joyce Carol Oates

 • Dato
  Søndag 13. august
 • Tid
  Kl. 10:00
 • Sted
  Grand Teatret i København
 • Pris
  Fra 70 kr.

Hun beskrives ofte som Amerikas fremmeste forfatter. Få et indblik i Joyce Carol Oates' (f. 1938) liv og forfatterskab i filmen "A Body in the Service of Mind" som Louisiana viser i samarbejde med Grand Teatret. Filmen vises som optakt til forfatterens besøg på Louisianas litteraturfestival 17.-20. august.

KØB BILLET
PRIS:
Film inkl. kaffe 80 kr.
Særpris for medlemmer af Louisiana Klubben: 70 kr. (husk klubkort)

Bemærk, prisen er inklusiv en filterkaffe som serveres inden filmen – fra kl. 9.30-10. 

 

Særvisningen er for alle – klubmedlemmer kan købe billet til særpris – og foregår søndag 13. august kl. 10 i Grand Teatret.

I filmen deler forfatteren generøst ud af sit eget liv og fortæller åbent og ærligt om de kreative processer. Her er chancen for at få et unikt indblik i Oates’ liv som en af USA’s største og mest produktive forfattere, inden hun kan opleves under Louisianas litteraturfestival.

I forbindelse med filmvisningen i Grand vil ph.d i litteraturhistorie, skribent og foredragsholder Elisabeth Skou Pedersen give en kort introduktion til Oates og filmen.

Sæt kryds i kalenderen torsdag den 17. august kl. 16.30 hvor Joyce Carol Oates gæster Louisianas litteraturfestival og på festivalens første dag interviewes af Elisabeth Skou Pedersen. Oates kan desuden opleves lørdag den 19.august kl. 15.30 i samtale med den østrigske forfatter Eva Menasse.

Se hele programmet for Louisiana Literature

Om Joyce Carol Oates

Joyce Carol Oates er født i 1938 og regnes for en af verdens førende forfattere og hyldes for sine skarpe og mørke portrætteringer af begær, skam og lidenskab samt undersøgelser af temaer som kvindevold og race- og klasseskel.

”Jeg er tiltrukket af fælles eller transpersonlige oplevelser. Liv og død. […] Jeg er interesseret i personlighedens mysterium, hvordan vores personligheder opstår og derefter hvordan de falmer.”

Siden sin debut i 1963 har Joyce Carol Oates skrevet mere end 60 romaner. Hun har vundet den amerikanske National Book Award og har været Pulitzer-finalist fem gange. Senest har hun modtaget the Jerusalem Prize. Hendes hovedværk fra 2000 romanen ‘Blonde’, om Marilyn Monroes liv og død, blev aktuel igen i 2022, da Netflix producerede en film over romanen. På dansk kom i 2022 monumentale roman ’Natten. Søvnen. Døden. Stjernerne.’, som ud over at være en både sjov og tragisk familiekrønike også er et kritisk øjebliksbillede på raceforhold og politibrutalitet i USA.⁠