Klub

Særvisning i Grand: Dokumentar om den tyske kunstner Anselm Kiefer

 • Dato
  Tirsdag 12. december
 • Tid
  Kl. 17:00
 • Sted
  Grand Teatret
 • Pris
  85 kr. + 5 kr. gebyr

Medlemmer af Louisiana klubben er denne eftermiddag inviteret til forpremiere på Wim Wenders’ nye dokumentarfilm om den tyske kunstner Anselm Kiefer i Grand Teateret i København.

KØB BILLET

PRIS: 85 kr. + 5 kr. gebyr (husk at sætte flueben ved ’Louisiana medlem’ når du bestiller billet)

Dokumentaren Anselm – Tidens brusen er instrueret af Wim Wenders (Himlen over Berlin og Paris, Texas med flere) og giver et unikt indblik i en af verdens mest berømte samtidskunstneres liv og arbejde. Dokumentaren er en visuel og følelsesmæssig oplevelse, der fremhæver det enorme og komplekse i Anselm Kiefers arbejde.

Filmen giver et fascinerende indblik i atelier og landsted La Ribaute i Barjac i Sydfrankrig, hvor Kiefer har boet og arbejdet i 15 år. Det unikke 40 hektar store område er hjemsted for en kunstnerisk utopi bestående af mærkelige tårne, gigantiske kuber, monumentale værker og et komplekst netværk af underjordiske gange.

Filmen vises i Grand Teatret i Mikkel Bryggersgade med danske undertekster og i klassisk filmformat (filmen findes også i 3D optagelse).

Se filmens trailer

Hovedværker i Louisianas samling

På Louisianas spiller en række kunstnere fra efterkrigstidens Tyskland en stor rolle, bl.a. er Anselm Kiefer rigt repræsenteret med en række hovedværker.

Kiefer tilhører den første generation af tyske billedkunstnere, der direkte beskæftigede sig med spørgsmålet om tysk identitet efter 2. Verdenskrig. Meget af Anselm Kiefers kunstneriske produktion handler om hans forhold til Tyskland og åbner ofte store refleksionsrum på tværs af historien.

Louisiana er med sin samling blevet et væsentligt museum for tysk efterkrigskunst og har afholdt markante udstillinger med både Georg Baselitz, Gerhard Richter, Sigmar Polke. Anselm Kiefers værker kunne opleves hele to gange på museet, både i 2001 og 2011.