Louisiana Literature

Samanta Schweblin

 • Dato
  Tirsdag 10. august
 • Tid
  Kl. 18:00
 • Sted
  Parkscenen
 • Pris
  Gratis for museets gæster

Argentinske Samanta Schweblin er en af de mest nyskabende spansk-talende forfattere i sin generation. Hendes bøger er fyldt med mørke og udflydende grænser mellem det virkelige og det uvirkelige.

Samanta Schweblin er født i 1978 i Buenos Aires. Hendes verden er fyldt med mørke og en udflydende grænse mellem det virkelige og det over-virkelige. Da hun var 12 år gammel, nægtede hun at tale i et helt år. Hun har altid følt sig mest hjemme i det skrevne. Hendes litterære værker er oversat til mere end 35 sprog.

På dansk er kommet ’Redningsafstand’, ’Fugle i munden’ og senest ’Kentuki’, som var indstillet til Booker prisen, da den kom på engelsk. ’Kentuki’ er en dystopisk fabel om mennesker rundt om i verden, som er besat af små nuttede bamser, som kaldes Kentukier og som fjernstyres af ukendte mennesker. Handlingen foregår i byer rundt omkring i verden, hvor relationerne mellem bamser og ejere svinger fra omsorg til manipulation og til vold.

Samanta Schweblin som regnes for at være en af de mest nyskabende spansk-talende forfattere i sin generation, sætter fokus på hvad teknologien gør ved os. Under pandemien har hun opholdt sig i en lille by i Patagonien, men kommer til Louisiana fra Berlin, hvor hun har boet i de sidste 10 år.

Schweblin optræder i samtale med forfatteren Peter Adolphsen. Arrangementet foregår på spansk med dansk oversættelse undervejs.

Praktisk Info

Arrangementerne på Parkscenen er gratis for museets gæster. Siddepladser i teltet kan tilgås 15 min. før de enkelte arrangementer begynder. Der kan ikke reserveres plads. Højtalere er opsat i området omkring teltet, så man også kan fordele sig på græsplænen og lytte med herfra.

Teltet ryddes mellem de enkelte arrangementerne, for blandt andet at give plads til lydprøver.

Flere arrangementer på Parkscenen

Se hele kalenderen