Louisiana Lecture

Seeing like a machine - mød kunstner Trevor Paglen

 • Dato
  Onsdag 20. marts
 • Tid
  Kl. 19:30
 • Sted
  Koncertsalen
 • Pris
  Kr. 20 ekskl. entré til museet

Trevor Paglen, From 'Apple' to 'Anomaly', 2023. Photographer Malle Madsen.

Kunstig intelligens (AI) og datasæt ændrer menneskers forhold til billeder, med store konsekvenser for vores arbejde, kulturer og politiske systemer.

RESERVER PLADS

PRIS: Kr. 20 (inkl. gebyr).
Bemærk, billetten er ikke inklusiv entré til museet.

I denne lecture undersøger den amerikanske kunstner Trevor Paglen, teknologierne der ligger bag og afslører mindre kendte historier fra AI forskning: en koldkrigs AI ekspert ansat af CIA til at bane vejen for ansigtsgenkendelse, en serie hjerteskærende forsøg med killinger der foranledigede en mærkværdig billede-teori og et kontroversielt universitets initiativ med sigte på at kategorisere samtlige genstande, der endte i et ondt mareridt. Alle historierne illustrerer den multifacetterede påvirkning som den teknologiske udvikling har.

Paglen vil undervejs afsøge svarene på en række fundamentale spørgsmål: I en tid med kunstig intelligens, hvad udgør et billede og hvordan tyder og tolker teknologien og mennesker det? Og ikke mindst, hvordan påvirker disse teknologiske skift vores hverdag og eksisterende kulturelle og politiske strukturer?

Trevor Paglen From 'Apple' to 'Anomaly' © Tim P. Whitby, Getty Images

Trevor Paglen er en amerikansk kunstner, geograf og forfatter, og en del af udstillingen Det uerstattelige menneske – Kreativitetens vilkår i den kunstige intelligens’ tidsalder. Se hans monumentale installation, From ’Apple’ to ’Abomination’, (Fra ’Æble’ til ’Vederstyggelighed’), 2023 som består af 13.000 billeder og er baseret på et datasæt bestående af flere end 20.000 kategoriseringer af over 14 millioner billeder. Datasættet bliver brugt til at træne kunstig intelligens, og herved lære en computer at se på billeder.

Arrangementet foregår på engelsk.

Det uerstattelige menneske

Relateret udstilling

Stor tema udstilling, der søger at indkredse fænomenet kreativitet som noget grundlæggende og definerende for, hvad det vil sige at være menneske - ikke mindst i en tid med kunstig intelligens.