For børn & unge

Sommer i Børnehuset

 • Dato
  Sluttet
 • Tid
  Kl. 11:00 - 17:30
 • Sted
  Børnehuset
 • Pris
  Gratis for museets gæster (børn op til 18 år fri entré)

Fra 24. juni til og med søndag 6. august kan du tage hele familien med på sommerferie i museets Børnehus, hvor I kan deltage i særlige sommer-aktiviteter både inde og ude.

Værkstederne i Louisianas Børnehus er tiltænkt børn i alderen 4-16 år og er gratis. Børn op til 18 år har fri entré til museet.

FANTASIFULDE DYR kl. 11-17
Inspireret af udstillingen med Niko Pirosmani
Mal dit yndlingsdyr. Hvordan skal det se ud? Find en plads til det i bjerglandskabet, og vær med til at skabe en fortryllende fortælling.

ET FESTMÅLTID kl. 11-17
Inspireret af udstillingen med Niko Pirosmani
Hvad skal vi spise? Lad dig inspirere af Pirosmanis festbord med frugt, fisk, kød og georgiske brød, purì. Brug din fantasi og form det du synes skal være en del af festmåltidet.

TEGN SKULPTURER I PARKEN kl. 11-17.30
Inspireret af Jean Dubuffet i Skulpturparken
I den lidt mindre kendte del af Louisianas Skulpturpark finder du Jean Dubuffets store, grafiske og sort/hvide skulptur, der bærer titlen Dynamisk Herresæde. Hvilken former og farver skal din skulptur have?

BYG ARKITEKTUREN kl. 11-17.30
Inspireret af udstillingen med Cave_bureau
Et hus med vægge og tag, en hule af tæpper og puder eller en grotte i vulkansten. Rum skaber hjem – hvordan skal dit hjem se ud?

LANDSKABER OG DYR kl. 11-17
Inspireret af udstillingen med Niko Pirosmani
Prøv kræfter med akvarel når du maler natur, landskaber og et udpluk af Pirosmanis dyr. Værkstedet er udendørs i Søhaven.

FRA FLADE TIL FORM kl. 11-17.30
Inspireret af Jean Dubuffet i Skulpturparken
Ud fra de sorte streger på den store, grafiske skulptur af Jean Dubuffet finder vi både figurer, bogstaver og ting.

SOMMERFERIEKONKURRENCE (fra tirsdag 27.6. til og med søndag 6.8.)
Udforsk sommerens udstilling i Sydfløjen sammen med familien. Find motiver til din helt egen tegneserie, tegn og hæng op i Børnehuset. Hvordan ville værkerne se ud hvis de var tegneseriefigurer? Og hvad mon de ville sige til hinanden? Vinderne får en pakke tilsendt med kreative ting fra Panduro Hobby.

SØHAVENS SKATKAMMER – FAMILIE OMVISNING
På sommerens familieomvisning går vi på opdagelse i Louisianas smukke Søhave og finder ud af, hvilke spændende skatte, den gemmer på. Vi skal på jagt efter underlige dyr og et hemmeligt slot, og vi skal tegne, lege og skabe i samspil med naturen. Kom og vær med! Familieomvisningen varer 30-40 min og finder sted hver dag i sommerferien (uge 26-31) kl. 14. Tilmelding sker på dagen i Børnehuset.

Niko Pirosmani

Relateret udstilling

Historien om Pirosmani er gjort af mytestof: en skiltemaler og fattig vagabond, hvis enkle og lysende skildringer af folke- og dyreliv inspirerede avantgarden i starten af 1900-tallet.