Kurser & workshops

(Udsolgt) Sommerbilledeværksted: I kunstens tegn

 • Dato
  Tirsdag 1. august
 • Tid
  Kl. 11:00 - 16:00
 • Sted
  Mødested første dag: Museets foyer
 • Pris
  Fra 2.000 kr. ekskl. entré til museet

Nyd sommeren på Louisiana og udforsk kunsten gennem kunstnernes materialer og teknikker.

Værkstedet er udsolgt.

Pris: 2.300 kr. Medlemspris: 2.000 kr. Prisen er inkl. materialer, kaffe og the. Husk klubkort.

På sommerens billedværksted dykker vi ned i de farverige sommerudstillinger med Niko Pirosmani og Ragnar Kjartansson, samt værker fra Louisianas egen samling. Vi skal arbejde med maleri i store formater, samt skulpturelle og grafiske undersøgelser inspireret af forskellige kunstnere, der har det til fælles, at de har eksperimenteret med teknikker og materialer for at skabe særlige udtryk, motiver og stemninger.

Undervisningen kommer til at foregå både ude og inde – og man behøver ingen forkundskaber for at kunne deltage. Kurset afholdes i museets møderum, der befinder sig under Louisianas Cafe. Her er kun adgang via trapper, og du bedes derfor kontakte os på mail@louisiana.dk, hvis du er gangbesværet.

Program

1. DAG (1. august): FARVE OG FORMEKSPERIMENTER PÅ STORE FORMATER
Hen over sommeren folder farveeksperimenterne sig ud på museets største lærreder i museets vestfløj. Vi starter kurset med at dykke ned i de store formaters kunstneriske idéprocesser og undersøger, hvordan farver og motiver udvikles og udtrykkes på forskellig vis. I værkstedet skal vi eksperimentere med malemetoder og kunstneriske benspænd på store lærreder.

2. DAG (2. august): NIKO PIROSMANI – LYSENDE MALERI PÅ SORTE LÆRREDER
Med få penselstrøg forvandlede den georgiske kunstner Niko Pirosmani det daglige til det usædvanlige. Portrætterne har samme intensitet som ortodokse ikoner, og billederne af dyrene har både noget dragende og noget foruroligende over sig. I værkstedet gør vi Pirosmani kunsten efter og forvandler vore egne hverdagsmotiver til ”ikoner” på sorte lærreder.

3. DAG (3. august): RAGNAR KJARTANSSON – ATELIERMALERI MED AKVAREL
Politisk engagement og humor bliver nøgleordene for denne dag, hvor vi arbejder med værker der blander skulpturelle elementer, performance, rumlige installationer, musik og maleri i værker skabt af den islandske kunstner Ragnar Kjartansson. Vi undersøger hans kærlige og kritiske dialog med den vestlige kulturs selvforståelse. I værkstedet arbejder vi med akvarelmaleri og temaer som fantasi, ironi, overdrivelse og farveeksplosioner ud fra hans værk The End.

4. DAG (4. august): GRAFISKE UNDERSØGELSER AF NATUREN – TUSCH & TRYK PÅ PAPIR
Naturen er fokus for den sidste dag, hvor vi nærstuderer organiske former i kunsten. I værkstedet prøver vi kræfter med spontane grafiske teknikker, hvor vi overfører farve på papir og eksperimenterer med at forvandle vores indtryk til grafiske tryk.

Kurset afsluttes med en festlig fernisering fredag den 4. august kl. 16-17, hvor familie og/eller venner kan inviteres.