Louisiana Lecture

Soutine & kunstmiljøet i Paris

 • Dato
  Onsdag 12. juni
 • Tid
  Kl. 19:30
 • Sted
  Koncertsalen
 • Pris
  Kr. 20 ekskl. entré til museet

Paris var et vigtigt centrum for kunsten i begyndelsen af det 20. århundrede. Billedkunstnere fra store dele af verden kom til den franske hovedstad bl.a. mange jødiske kunstnere fra Østeuropa, som blev del af den såkaldte École de Paris.

RESERVER PLADS

PRIS: Kr. 20 (inkl. gebyr). Bemærk, billetten er ikke inklusiv entré til museet.

Dorthe Aagesen overinspektør og seniorforsker hos Statens Museum for Kunst og vil ved aftenens foredrag præsentere den parisiske kunstscene i det 20. århundredes første årtier – årene der dannede kontekst for Chaïm Soutines tidlige virke – og tegne et omrids af denne revolutionerende periode i kunsthistorien. Du vil desuden høre om samlinger af moderne fransk kunst i Danmark, ikke mindst på Statens Museum for Kunst i København, der som det eneste museum i Norden ejer et maleri af Chaïm Soutine.

Dorthe Aagesen har været ansat på Statens Museum for Kunst siden 1999, først som museumsinspektør og forsker, og fra 2016 som overinspektør og seniorforsker. Hun har ansvar for samlingen af moderne dansk og international kunst fra perioden 1900-1960.

Chaïm Soutine

Relateret udstilling

Eksplosioner af farve. Flammende penselstrøg. Svimlende perspektiver. Louisiana viser den første udstilling i Nordeuropa med en af Pariserskolens førende og mest særprægede ekspressionister.