Louisiana Lecture

Soutines maleri 'on the move'

 • Dato
  Onsdag 15. maj
 • Tid
  Kl. 19:30
 • Sted
  I udstillingen i Østfløjen
 • Pris
  Kr. 20 ekskl. entré til museet

I dele af Chaïm Soutines værk er det som om tiden raser og rykker i motiverne som en aktiv kraft. En kraft, der presser billedrummet i og omkring de mennesker og landskaber, malerierne holder frem. Vi ved, at der også var bevægelse i den samtidige kunst, og nogen begivenhedsløs periode var årene mellem krigene bestemt heller ikke.

RESERVER PLADS

PRIS: Kr. 20 (inkl. gebyr). Bemærk, billetten er ikke inklusiv entré til museet.

Denne aften vil maleri være det essentielle omdrejningspunkt i en snak på tværs om Soutine set med de to kunstnere Ferdinand Ahm Krag og Emily Gernilds øjne. Bliver vi klogere af at se på hans maleri med vor tids øjne? Aftenen introduceres og ledes af kurator på Louisiana Anders Kold.

Mød kunstnerne

Emily Gernild (f. 1985) er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi og Kunstakademie Düsseldorf og har senest modtaget flotte anmeldelser for sin soloudstilling 'Far har dukker med' på Gl Holtegaard. Gernild har deltaget i udstillinger i både ind- og udland, og hendes værker er repræsenteret i flere markante kunstsamlinger.

Ferdinand Ahm Krag (f. 1977) tog afgang fra Kunstakademiet i 2006 og har siden da undervist på Det Jyske Kunstakademi, Kunst- og Designhøjskolen i Bergen og Det Kongelige Danske Kunstakademi. Han har udstillet bredt i ind- og udlandet, og hans værker er repræsenteret i samlingerne på flere danske museer.

Chaïm Soutine

Relateret udstilling

Eksplosioner af farve. Flammende penselstrøg. Svimlende perspektiver. Louisiana viser den første udstilling i Nordeuropa med en af Pariserskolens førende og mest særprægede ekspressionister.