Stina Ekblad & Anna Kruse fortolker Edith Södergran

 • Dato
  Lørdag 2. april
 • Tid
  Kl. 15:00
 • Sted
  Koncertsalen
 • Pris
  Kr. 65 ekskl. entré til museet

En eftermiddag, der i ord og toner, fortolker og hylder Edith Södergran (1892-1923), en af de første modernister inden for finlandsksvensk litteratur og en af Nordens fineste "stemmer", hvis digte er oversat til mere end 50 sprog.

KØB BILLET

Pris: Kr. 65 (inkl. gebyr). Prisen inkluderer ikke entré til museet.

Finlandssvenske Edith Södergran (1892-1923) var veluddannet, belæst og påvirket af sin tids strømninger, fra fransk symbolisme over russisk futurisme til tysk ekspressionisme. Skønt hun kun blev 31 år, fik hendes lyrik enorm indflydelse på modernismen i skandinavisk digtning, blandt andet fordi hun frigjorde sig fra de traditionelle rimede vers.

Södergrans tekster har en rigdom og intensitet, som har bevæget mange gennem tiden, og som den dag i dag inspirerer og påvirker nye generationer af læsere.

Denne eftermiddag læser og fortolker den finlandssvenske skuespiller Stina Ekblad, Södergrans digte, tilsat Anna Kruses sang og kompositioner. De akkompagneres af musikerne Nicholas Kingo og Jeppe Holst og væver sammen et sanseligt tæppe af ord, toner og rytmer.

Repertoiret omfatter sange fra Anna Kruses seneste album ”Barndomsträd”, der kom i september 2021. Det er det fjerde Södergran-album fra Kruses hånd.

Stina Ekblad præsenterer Södergran på dansk og læser hendes digte på svensk.
Anna Kruse synger på svensk.

PRAKTISK INFO

Arrangementer i Koncertsalen afholdes med nummererede pladser, og døren til salen åbnes først et kvarter inden arrangementet – adgang via museets cafe (Vinterhaven). Der er ikke længere mulighed for ventekø ved Koncertsalen.

Er du kørestolsbruger, bedes du bestille plads på telefon 4919 0719.