Kurser & workshops

(Udsolgt) Tæt på Fantastiske Kvinder

 • Dato
  Tirsdag 3. november
 • Tid
  Kl. 10:30 - 14:30
 • Sted
  Vi mødes i indgangen
 • Pris
  Varierer

På kurset 3.-4. november har du mulighed for at få et teoretisk perspektiv og indblik i surrealismen og nogle af de markante kvindelige kunstnere, der var en del af bevægelsen. Vi tager udgangspunkt i Louisianas store udstilling om Fantastiske Kvinder - sureelle verdener fra Meret Oppenheim til Frida Kahlo.

Kurset koster kr. 895 (+ gebyr kr. 10). Klubmedlemmer kr. 750 (+ gebyr kr. 10). Studerende kr. 550 (+ gebyr kr. 10) ved fremvisning af gyldigt studiekort. Prisen er inklusiv entré og frokost begge dage.

Køb billet

Her lærer du både et udvalg af de mange kvindelige surrealister at kende, som kan opleves på udstillingen, og du vil blive introduceret til surrealismens grundtanker med bl.a. André Bretons Manifest og Sigmund Freuds psykoanalyse. På kurset vil der være tid til at fordybe sig i kendte navne som Louise Bourgeois, Frida Kahlo, Leonora Carrington og Meret Oppenheim og opleve nye navne som eksempelvis Kay Sage og Leonor Fini.

Se programmet herunder.

Kurset er arrangeret under hensyn til sundhedsstyrelsens retningslinjer for afstand og hygiejne.

Program

De to kursusdage er planlagt som en vekslen mellem oplæg fra museets kunstformidlere, Hanne Flarup og Helle Søndergaard, og med plads til diskussion. Oplæggene tager udgangspunkt i udstillingens kunstnere og åbner for perspektiver til filosofiske, litterære og kulturelle strømninger.

3. NOVEMBER

11.00 – 12:30  VELKOMMEN TIL LOUISIANA
Hvad er surrealisme? Hvad kender vi surrealismen for? Drømmende landskaber, krydsninger mellem menneske og dyr i værker skabt af kunstnere som Salvador Dalí og Max Ernst –  en lang række af mænd. Vi kender enkelte kvindelige surrealister som Meret Oppenheim og Frida Kahlo, men hvad med de øvrige kvinder? Vi præsenterer tanker og koncept bag Louisianas udstilling og kigger på, hvilken kunsthistorisk fortælling udstillingen forsøger at nuancere, bl.a. ved at inkludere værker af Dora Maar, Claude Cahun og Rita Kernn-Larsen. Vi ser også nærmere på surrealismens teoretiske fundament: André Breton, Det surrealistiske Manifest og Sigmund Freuds psykoanalyse.

12:30 – 13:30 FROKOST

13:30 – 15:00 KVINDEBILLEDER
Vi dykker ned i forskellige spor og tendenser i udstillingen: Kvindebilleder, selvportræt og metamorfose. Hvad er det for et nyt kvinde(mod)billede de kvindelige surrealister ønsker at skabe? Og hvordan undersøger de begreber som identitet, drøm og utopi?

4. NOVEMBER

11.00 – 12:30 LANDSKABER
Surreelle landskaber og forholdet mellem natur og menneske er omdrejningspunktet denne formiddag. Hvad gemmer der sig i naturen? Og hvori ligger det åndelige aspekt af surrealismen? Vi kigger nærmere på surrealismens tanker på tværs af maleri, assemblage, litteratur, fotografi og film.

12:30 – 13:30 FROKOST

13:30 – 15:00 SURREALISMEN I DAG
Hvor står surrealismens tanker og utopier i dag? I samtidskunsten, i nyere litteratur og i filmens verden?

Flere kurser og workshops

Se hele kalenderen
 • Tirs 25. jun
  18:00 - 20:30

  Louise Bourgeois, Anatomy, 1989-1990. Louisiana Museum of Modern Art. © The Easton Foundation/VISDA 2024. Foto: Poul Buchard / Brøndum & Co.

  Sommeraften-værksted: Grafisk tryk & Louise Bourgeois

  Værksted med introduktion og arbejde med kunstneriske udtryksformer

  Kurser & workshops
 • Tors 27. jun
  18:00 - 20:30

  Chaïm Soutine, Nature morte aux harengs (Stilleben med sild), 1916. Galerie Larock-Granoff, Paris. Foto: Courtesy Galerie Larock-Granoff Paris.

  Sommeraften-værksted: Stilleben & Soutine

  Værksted med introduktion og arbejde med kunstneriske udtryksformer

  Kurser & workshops
 • Tirs 2. jul
  10:45 - 15:00
  Sommerbilledskole 7-10 årige (hold 1)

  En sjov og spændende uge med bl.a. maleri, tegning og grafik.

  For børn & unge, Kurser & workshops
 • Tirs 2. jul
  10:45 - 15:00
  Sommerbilledskole 7-10 årige (hold 2)

  En sjov og spændende uge med bl.a. maleri, tegning og grafik.

  For børn & unge, Kurser & workshops
 • Tirs 9. jul
  10:45 - 15:00
  Sommerbilledskole 11-15 årige

  En sjov og spændende uge med bl.a. maleri, tegning og grafik.

  For børn & unge, Kurser & workshops

Fantastiske Kvinder

Relateret udstilling

Denne første, samlede præsentation af kvindelige surrealister vidnede om, at kvinder har spillet en langt vigtigere rolle i surrealismen end i nogen anden kunstnerisk avantgarde-bevægelse.