Louisiana Lecture

Troldmændenes tid – et portræt af 1920’ernes Tyskland

  • Dato
    Onsdag 26. oktober
  • Tid
    Kl. 19:30
  • Sted
    Koncertsalen
  • Pris
    Kr. 20 ekskl. entré til museet

Wolfram Eilenberger, der regnes for en af Tysklands førende intellektuelle, fortæller om sin bestseller 'Troldmændenes tid: Filosofiens store årti 1919-1929'. Ved at sammenflette historien om fire markante tyske filosoffer tegner Eilenberger et fascinerende portræt af 1920’ernes Tyskland.

RESERVER PLADS

Arrangementet er blevet til med støtte fra og i samarbejde med Goethe-Institut i København.

Kr. 20 ekskl. entré til museet.

Med sin bog Troldmændenes tid: Filosofiens store årti 1919-1929 (oversat af Joachim Wrang, Forlaget Klim, 2020) har den internationalt berømmede filosof og forfatter Wolfram Eilenberger sat nye standarder for formidling af filosofi.

Bogen sammenfletter fire fascinerende biografier og tegner et portræt af 1920’ernes Tyskland. Tilsammen bliver det en både underholdende og tankevækkende fortælling – ikke mindst takket være de fire excentriske hovedpersoner: sprogfilosoffen Ludwig Wittgenstein, værenstænkeren Martin Heidegger, nykantianeren Ernst Cassirer og mystikeren Walter Benjamin.

Bogen følger disse fire tænkere i årene 1919-1929 – et tiår, som ifølge forfatteren har været definerende for den filosofiske debat siden.

Wolfram Eilenberger (f. 1972), der anses for at være en af Tysklands førende intellektuelle, overfører overbevisende og utvungent det filosofiske arvegods til vor tids politiske og kulturelle liv. Troldmændenes tid ligger på bestsellerlister verden over og er oversat til flere end 20 sprog.

Ved aftenens arrangement taler Wolfram Eilenberger med Marc-Christoph Wagner, journalist, Louisiana Live og –Channel.

Arrangementet foregår på engelsk.

Det kolde øje – Tyskland i 1920’erne

Relateret udstilling

En rejse gennem det nyskabende og eksplosive kunst- og kulturliv i 1920’ernes Weimarrepublik. I centrum stod tidens markante bevægelse ”Neue Sachlichkeit' med en nøgtern, kras og satirisk realisme.