Louisiana Lecture

Ungrounding – samtale med Cave_bureau

 • Dato
  Søndag 2. juli
 • Tid
  Kl. 14:00
 • Sted
  Koncertsalen
 • Pris
  Gebyr: 10 kr.

'Ungrounding' kaldes et princip indenfor arkitektur der eksplicit handler om at destabilisere – fordi det baserer sig på en forståelsen af rum som præget af konflikter og politik.

Eftermiddagens samtale tager udgangspunkt i den ustabile verdensorden som Cave_bureaus arbejde med aktivistisk kritisk arkitektur tager afsæt i og forholder sig til. Med udgangspunkt i landets vulkanske grotter skaber Cave_bureau en række installationer, film og arkitektoniske indgreb i landskabet, der fungerer som platform for diskussion af det antropocæne – altså den epoke, hvor menneskets påvirkning af naturen er blevet drastisk synlig.

Mød arkitekterne Kabage Karanja og Stella Mutegi som har grundlagt den kenyanske tegnestue Cave_bureau, Anna Heringer arkitekt og æresprofessor ved UNESCO Chair of Earthen Architecture, Building Cultures, and Sustainable Development og Tomà Berlanda, professor i arkitektur. Samtalen foregår på engelsk og modereres af Aric Chen, leder af Het Nieuwe Instituut.

Udstillingen Arkitekturens Værksteder: Cave_bureau er den sjette og sidste udstilling i serien Arkitekturens Værksteder.

Cave_bureau

Relateret udstilling

I Kenyas vidtstrakte grotter skuer tegnestuen Cave_bureau tilbage på menneskehedens oprindelse og ud i fremtiden. Og her finder de også ideer til konkrete bud på at løse aktuelle kriser og konflikter.