På tur med
dit klubkort

Louisiana Klubben samarbejder med en række museer rundt om i Danmark, Norden, Tyskland og Schweiz. Med dit Klubkort kan du derfor få fri eller rabatteret entré på enestående kunstoplevelser rundt om i verden. Læs om de enkelte museer og tilbud herunder.

 • Gl. Holtegaard 2 for 1

  Gl. Holtegaard er en kunsthal, smukt placeret og integreret i Lauritz de Thurahs historiske barokanlæg. Her præsenteres et ambitiøst udstillingsprogram med tre-fire skiftende udstillinger om året af både ny og ældre kunst. Det er Gl. Holtegaards ambition at præsentere ny såvel som ældre billedkunst, der aktualiserer historien og perspektiverer den tid, vi lever i i dag. Hertil kommer et mangfoldigt aktivitetsprogram med artist talks, performances, debatter mm. Og så naturligvis den ca. 30.000 m2 store smukke barokhave, der i starten af 00’erne blev genskabt med forbillede i Lauritz de Thurahs gamle barokvision for hus og have fra 1756. Læs mere om deres udstillinger på www.glholtegaard.dk

  Gl. Holtegaard ligger kun 30 min. kørsel fra København og det er nemt at komme dertil med både bil og offentlig transport.

  Med dit Klubkort har du mulighed for at gå 2 ind, men kun betale for 1 på Gl. Holtegaard.

 • Kunsten og Utzon Center i Aalborg fri entré

  I 2016 genåbnede Kunsten Museum of Modern Art i Aalborg efter længere tids renovering af Alvar Aaltos smukke museumsbygning. Kunsten præsenterer skiftende særudstillinger og en unik samling af moderne kunst og samtidskunst. Ved fremvisning af Klubkort får du gratis entre på både Kunsten Museum of Modern Art samt Utzon Center i Aalborg.

  Som medlem af Louisiana Klubben har du fri entré til Kunsten Museum of Modern Art og Utzon Center ved fremvisning af dit klubkort.

 • HEART i Herning fri entré

  Louisiana Klubkort giver dig også fri entré til HEART – Herning Museum of Contemporary Art. Museet, der i dag har til huse i en bygning tegnet af den amerikanske stjernearkitekt Steven Holl, blev stiftet i 1977 af Aage Damgaard og Herning Kommune. HEART er kendt for sin samling af dansk og international konceptuel og eksperimenterende kunst fra 1930’erne og frem til i dag.

  Som medlem af Louisiana Klubben har du fri entré til HEART ved fremvisning af dit klubkort.

 • Ribe Kunstmuseum 2 for 1

  Ribe Kunstmuseum er et af landets ældste og smukkeste museer. Her kan du se særudstillinger og beundre en unik samling af dansk kunst fra 1750-1950.

  Samlingen tæller værker fra slutningen af 1700-tallet af portrætmaleren Jens Juel og hofmaleren Nicolai Abildgaard. De danske guldaldermalere fra første halvdel af 1800-tallet er repræsenteret ved C.W. Eckersberg, Christen Købke, Johan Thomas Lundbye og Martinus Rørbye.

  Malerier af skagensmalerne Anna og Michael Ancher og P.S. Krøyer er med, og det samme er kunst fra det moderne gennembrud af L.A. Ring og Vilhelm Hammershøi. Fritz Syberg og Peter Hansen tilhører fynbomalerne fra starten af 1900-tallet, og den tidlige modernisme ses med kunstværker af William Scharff, Olaf Rude og Edvard Weie.

  Museets samling afrundes med landskaber af Sigurd og Christine Swane samt Oluf Høst og med Cobrakunstneren Egill Jacobsens maskebilleder.

  Med dit Klubkort har du mulighed for at gå 2 ind, men kun betale for 1 på Ribe Kunstmuseum.

  Læs mere om Ribe Kunstmuseum

 • Holstebro Kunstmuseum 2 for 1

  Holstebro Kunstmuseum åbnede i 1967 som del af den kultursatsning, Holstebro Kommune havde indledt i 1965 med købet af Alberto Giacomettis skulptur ’Kvinde på kærre’.

  Allerede fra begyndelsen satsede museet på at vise få kunstnere, der til gengæld vises med mange værker. Det drejer sig i dag bl.a. om Henry Heerup, Olivia Holm-Møller, keramikpioneren Gertrud Vasegaard, samleren John Olsen, Tal R, Peter Linde Busk og tyske Jonathan Meese, der repræsenterer vor tids nyekspressive og nyfigurative maleri.

  De danske kunstnere vises sammen med traditionel kunst fra Afrika, Bali og Sydøstasien og med grafik af Picasso. Museet samlinger fortæller på den måde om kunsten som et universelt fænomen, hvor kunsten er udtryk for en levende tradition med fælles værdier på tværs af tid og kultur.

  Museet har til huse i et spændende museumskompleks, der forener gammelt og nyt. Det består af en herskabsvilla fra 1906, en museumsbygning fra 1981 og en ny bygning, Færchfløjen der åbnede i 2011, der danner rammen om museets særudstillinger. Hanne Kjærholm har tegnet både 1981-bygningen og den nye Færchfløj.

  Som medlem af Louisiana Klubben kan du gå 2, men betale for 1 på Holstebro Kunstmuseum.

  Læs mere om Holstebro Kunstmuseum

 • Esbjerg Kunstmuseum 2 for 1

  Esbjerg Kunstmuseum er et museum for moderne kunst og samtidskunst, der i samarbejde med danske og udenlandske kunstnere præsenterer nye tendenser i kunsten. Museet arrangerer fem-syv særudstillinger årligt og viser desuden sin faste samling i skiftende præsentationer, der etablerer forskellige overraskende dialoger mellem værkerne.

  Museet fungerer som et æstetisk laboratorium, hvor kunstnere ofte får frirum til at afprøve anderledes ideer, og hvor traditionelle opfattelser af, hvad en udstilling er, udfordres og gentænkes. Det betyder, at der vedvarende eksperimenteres med udstillingen som medium, og at kunsten præsenteres på nye måder – for eksempel i sammenhæng med musik eller naturvidenskab.

  Med dit Klubkort har du mulighed for at gå 2 ind, men kun betale for 1 på Esbjerg Kunstmuseum.

  Læs mere om Esbjerg Kunstmuseum

Samarbejder med en række af Nordens førende museer gør det muligt at opnå fri eller rabatteret entré med Louisiana Klubkortet, når du rejser i Norden - husk at checke de enkelte museers (sæson)åbningstider, program mm.

 • Amos Rex Kunstmuseum 2 for 1

  Med dit Louisiana Klubkort får du adgang for 2 personer, men skal kun betale for 1 på Amos Rex Kunstmuseum, der ligger i hjertet af den finske hovedstad, Helsinki.

  Museet har én af de største private samlinger i Finland – mere énd 7000 værker af både malerier, skulpturer, tegninger, grafik og fotografier. Samlingen indeholder også møbler fra den finske forretningsmand og avisudgiver Amos Andersons (1878-1961) hjem, som også har lagt navn til museet. Samlingen indeholder hovedsageligt finsk moderne kunst fra 1900-tallet af bl.a. William Lönnberg, Ragnar Ekelund og Alvar Cawén.

  Dørene til Amos Rex Kunstmuseum blev åbnet i 2018 efter et ønske om at flytte det daværende Amos Anderson Art Museum – den finske forretningsmands tidligere hjem og kontorbygning, som havde præsenteret hans samling af mere end 250 værker siden 1965 – til Lasipalatsi-pladsen og den kendte bygning Turku-kasernen (den gamle busstation) og renovere området. Der viste sig dog at være store udfordringer med at bygge moderne udstillingsrum i disse fredede, gamle bygninger. Derfor valgte tegnestuen JKMM Architects at placere  disse i en ny bygning under pladsen.

  Læs mere om Amos Rex Kunstmuseum og åbningstider.

 • KODE i Bergen fri entré

  Med dit Louisiana Klubkort får fri entré til KODE – en sammenslutning af fire kunstmuseer og tre komponisthjem i og omkring Bergen i Norge. De fire kunstmuseer (KODE 1, 2, 3 og 4) ligger i centrum af Bergen og rummer Norges næststørste kunstsamling med bl.a. Edvard Munch, Nikolai Astrup og J.C. Dahl. Derudover kan man se en stor samling med norsk og international samtidskunst, Norges største samling med kinesisk kunst og et særligt kunstmuseum for børn. De tre kunstnerhjem af komponisterne Edvard Grieg, Ole Bull og Harald Sæverud er i dag lavet til små museer, hvor man kan komme helt tæt på de naturområder, der var inspiration for deres musik.

  Læs mere om KODE, åbningstider mm.

 • Falsterbo Photo Art Museum 2 for 1

  Med dit Louisiana Klubkort får du adgang for 2 personer, men skal kun betale for 1 på det nye museum for fotokunst Falsterbo Photo Art Museum, der ligger på den naturskønne Falsterbo-halvø i det sydvestlige Skåne kun en time fra København.

  Falsterbo Photo Art Museum er et netop åbnet, privatmuseum der præsenterer en international samling af fotokunst samt midlertidige udstillinger med de største navne indenfor fotografi. Parret Christina og Claes Lindquist, hvis samling på omkring 450 hovedværker af blandt andre Richard Avedon, Dawid, Julia Hetta, Steven Klein, Peter Lindbergh, Chan Man, Steven Meisel, Helmut Newton, Irving Penn, Herb Ritts og Ellen von Umwerth danner grundlag for museet, som slog dørene op i maj i år.

  Museet, der ligger helt ned til den smukke hvide sandstrand og omringet af klitter og fyrretræer, byder også på en restaurant i stueetagen med siddepladser både ude og inde. Museet ligger i Falsterbo, en lille ferieby syd for Malmø, og med ca. en time fra København. Der kører bus fra togstationen Hyllie til busstoppested Falsterbo Strandbaden lige ved museet. Bemærk, at tilbuddet ikke kan kombineres med andre rabatter.

  Læs mere om Falsterbo Photo Art Museum og åbningstider.

 • Wanås Konst 2 for 1

  Med dit Louisiana Klubkort får du adgang for 2 personer, men skal kun betale for 1 på Wanås Konst – kunst- og kulturcentret med den store skulpturpark fuld af samtidskunst og installationer, der ligger ca. 1,5 time fra Kbh midt i det skønne skånske skovlandskab.

  Wanås Konst – Center för Konst och Lärande er et fortryllende og forunderligt udflugtsmål, der blev grundlagt af Marika Wachtmeister i 1987, bl.a. med inspiration fra Louisiana. Rundt om en gammel skånsk herregård kan man her gå på opdagelse i stort skovområde med omkring 70 kunstværker, skabt direkte til stedet af kunstnere som Yoko Ono, Richard Wilson, Janet Cardiff, Dan Graham, Nathalie Djurberg & Hans Berg, Jenny Holzer, Jeppe Hein m.fl. Den store Poul Gernes pyramide, som i sommeren 2016 kunne ses på Louisiana, er også genopført her.

  Wanås rummer også en kunsthal og byder også hvert år på flere udstillinger med tilhørende aktiviteter, omvisninger og workshops. Godset Wanås drives i dag som økologisk landbrug og leverer bl.a. produkter til Wanås Restaurant & Hotel, der blev indviet i 2017. Wanås ligger i det nordøstlige Skåne, ca. 1,5 time fra København – kommer man med tog er nærmeste station Hässleholm.

  Læs mere om Wanås Konst og åbningstider.

 • HOK — Henie Onstad Kunstsenter fri entré

  Med dit Louisiana Klubkort får du fri entré til HOK– Henie Onstad Kunstsenter, der ligger naturskønt på Høvikodden, lidt uden for Oslo. HOK byder på et højt profileret udstillings-, musik- og aktivitetsprogram, og har desuden en egen vægtig kunstsamling – mere end 4000 værker med hovedvægt på modernisme, Fluxus- og Cobra-bevægelserne.

  Læs mere om HOK og åbningstider.

 • Kistefos-museet nær Oslo fri entré

  Med dit Louisiana Klubkort får du fri entré på Kistefos-museet, der ligger naturskønt ca. en time nordvest for Oslo.

  Her kan du både opleve industrimuseum, kunsthal og en af Nordeuropas største skulpturparker med værker af internationale samtidskunstnere. Kistefos’ signatur er den prisbelønnede “kunsthals-bro”, tegnet af danske Bjarke Ingels/BIG.

  Læs mere om Kistefos og åbningstider.

 • Munchmuseet fri entré

  Med dit Louisiana Klubkort får du fri entré til Munchmuseet i Oslo, der rummer mere end halvdelen af Edvard Munchs malerier og de fleste af hans grafiske motiver. Den omfattende samling giver museet en særstilling som monografisk museum internationalt, og gør det muligt at arrangere særudstillinger på højeste plan, f.eks. mestermøder mellem Munch og Van Gogh, Mapplethorpe og Jorn. Der er fri entré med ledsager til museet med Louisiana Klubkort.

  Læs mere om Munchmuseet og åbningstider.

 • Nasjonalmuseet i Oslo fri entré

  Med dit Louisiana Klubkort får du fri entré til Nasjonalmuseet, og desuden også adgang til Nasjonalmuseet – Arkitektur og Villa Stenersen. Læs mere om det nye Nasjonalmuseet.

 • Kalmar Konstmuseum 2 for 1

  Med dit Louisiana Klubkort får du adgang for 2 personer, men skal kun betale for 1 på Kalmar Kunstmuseum, der ligger smukt i den gamle nordiske hovedstad Kalmar med udsigt over Kalmarsund og Kalmar Slot – Nordens bedst bevarede renæssanceslot. Museet er placeret midt i en bypark og er designet af Tham & Videgård arkitekter, som har modtaget Kasper Salin-prisen for deres arbejde med museet. Foruden samtidskunst byder Kalmar Kunstmuseum også på et designarkiv i det nærliggende område Pukeberg.

  Kalmar ligger i det sydøstlige Småland og nås let med direkte tog fra København eller en køretur langs den svenske kyst. Læs mere om Kalmar Kunstmuseum.

 • Skissernas Museum 2 for 1

  Skissernas Museum – Museum of Artistic Process and Public Art er en del af Lunds universitet og rummer verdens største samling af skitser, modeller og forarbejder til svensk og international offentlig kunst. Her er altså fokus på selve den kreative, kunstneriske proces.

  I samlingen finder man bl.a. værker af Henri Matisse, Fernand Léger og Sonia Delaunay. Her findes også en af Europas fornemste samlinger af skitser af mexicanske malere som Diego Rivera og David Alfaro Siqueiros.

  Med Klubkort kan du gå 2, men kun betale for 1 på Skissernas Museum. Året byder bl.a. på udstilling arkitekten Sigurd Lewerentz, som åbner 16. marts. Læs mere om museet, samlingen og aktuelle udstillinger.

MUSEER I TYSKLAND
OG SCHWEIZ

Louisiana Klubben samarbejder med en række fremtrædende museer og kunsthaller i Tyskland og Schweiz om fordele, når du viser dit Louisiana Klubkortet i indgangen – husk at se de enkelte museers åbningstider og aktuelle program mm.

FONDATION BEYELER I BASEL

Jeff Wall, A Sudden Gust of Wind (after Hokusai), 1993. Transparency in lightbox, 229 x 377 cm. Glenstone Museum, Potomac, Maryland. © Jeff Wall.

Louisiana Klubkort giver i 2024 mulighed for at gå 2, men kun betale for 1 på et af verdens smukkeste museer, Fondation Beyeler i Basel. Det verdensberømte museum, tegnet af stjernearkitekten Renzo Piano, rummer en udsøgt samling skænket af kunsthandler- og samler-ægteparret Ernst og Hildy Beyeler. I 2024 kan man bl.a. opleve kunstneren Jeff Wall i foråret og den store franske maler Henri Matisse til efteråret.

Læs mere om Fondation Beyeler og se kommende udstillinger

Barberini Museum i Potsdam

Amedeo Modigliani, Reclining Nude (on the Left Side), 1917. © Nahmad Collection.

Lukas Spoerl

Med Louisiana Klubkort får du i hele 2024 rabat på entreen (10 Euro pr. billet frem for normalt 18 Euro) når du besøger Barberini Museum i Potsdam, ca. en halv time fra Berlin. I det nyligt genopførte palæ (oprindelig fra slutningen af 1700-tallet) venter der en stor oplevelse til dig, der holder af udstillinger i særklasse og af impressionistisk kunst.

Museets faste samling er nemlig en af Europas vigtigste samlinger af impressionistisk og post-impressionistisk kunst med værker af bl.a. Monet, Renoir, Morisot, Signac og Caillebotte. I 2024 kan du bl.a. se udstillingen med den store italienske billedkunstner Amedeo Modigliani.

Det er nødvendigt at booke timeslot og forudbestille "reduced ticket" på museets hjemmeside - Louisiana Klubkort fremvises ved ankomst.

Forudbestil reduced ticket

Bucerius Kunst Forum i Hamborg

Access to the Bucerius Kunst Forum from Alter Wall © Bucerius Kunst Forum, Foto: Ulrich Perrey

Henri Cartier-Bresson, Behind the Gare Saint-Lazare, 1932. © 2023 Fondation Henri Cartier-Bresson / Magnum Photos.

Med Louisiana Klubkort kan du i 2024 få adgang for 2, men kun betale for 1 på Bucerius Kunst Forum, lige i centrum af Hamborg.

Bucerius Kunst Forum er et internationalt udstillingssted i særklasse. Her præsenteres tre-fire udstillinger om året, ofte med tematisk fokus, der spænder fra Antikken til vores tid. 2024-programmet byder bl.a. på et møde med en af det 20. århundredes største dokumentarfotografer, franske Henri Cartier-Bresson.

Læs mere om Bucerius Kunst Forum
 • Barberini Museum, Potsdam, rabat på entréen

  Med Louisiana Klubkort får du i 2024 rabat på entreen, når du besøger Barberini Museum i Potsdam, sydvest for Berlin. Museet har til huse midt i den rekonstruerede gamle bymidte i et palads, der oprindelig blev opført under Frederik den Store sidst i 1700-tallet med tydelig inspiration fra Palazzo Barberini i Rom. Bygningen blev ødelagt i et bombeangreb under 2. Verdenskrig, men genopført i årene 2013-2016 og året efter indviet som museum og udstillingssted.

  Siden er Barberini Museum blevet et af Tysklands mest populære og velbesøgte museer med skiftende top-udstillinger og en permanent samling af impressionistisk kunst i særklasse. Det er en af landets rigeste mænd, it-milliardæren Hasso Platner, der har taget initiativ og finansieret projektet. Og det er Platners samling af impressionister og post-impressionister, der danner den faste samling i museet. Her ses værker af Renoir, Morisot, Signac og Caillebotte og ikke mindre end 34 malerier af Monet, den største samling af mesteren uden for Paris.

  Barberini Museum tilbyder rabatteret entré (10 Euro pr. billet frem for normalt 18 Euro). Det er nødvendigt at prebooke timeslot – her kan man vælge feltet Reduced Ticket.

  Læs mere om Barberini Museum og de aktuelle udstillinger.

 • Bucerius Kunst Forum, Hamborg, 2 for 1

  Med Louisiana Klubkort kan I gå 2 for 1 på Bucerius Kunst Forum, der ligger helt centralt i Hamborgs centrum ved siden af rådhuset. Bucerius Kunst Forum er et internationalt udstillingssted, grundlagt af ZEIT-Stiftung Ebelin und Gerd Bucerius.

  Her præsenteres fire udstillinger om året, ofte med tematisk fokus og med nye og “skæve” perspektiver på kunstnere og kunstneriske strømninger – fra Antikken til vores tid – og med indlån af værker i topklasse fra førende museer verden over. Det er således lykkedes Bucerius Kunst Forum at opbygge et fornemt ry, og stedet er blevet en yndet destination for kunstelskere ikke bare i Hamborg, men i hele Tyskland.

  Bucerius Kunst Forum er også et levende kulturhus med en spækket arrangementskalender.

  Tilbuddet til Louisianas medlemmer om 2 for 1 gælder for hele 2024. Læs mere om Bucerius Kunst Forum og de aktuelle udstillinger.

 • Fondation Beyeler, Basel, 2 for 1

  Louisiana Klubkort giver i 2024 mulighed for at gå 2, men kun betale for 1 på et af verdens smukkeste museer, Fondation Beyeler i Basel. Det verdensberømte museum, tegnet af stjernearkitekten Renzo Piano, rummer en udsøgt samling skænket af kunsthandler- og samler-ægteparret Ernst og Hildy Beyeler. I samlingen findes hovedværker af Monet, Matisse, Picasso, Rousseau, Giacometti m.fl. Fondation Beyeler ligger naturskønt i en park med udsigt til vinmarker og bjerge. Museet, der i dag er Schweiz’ mest besøgte kunstmuseum, åbnede i 1997.

  Læs mere om Fondation Beyeler og de aktuelle udstillinger.