Naturen er alle vegne: udenfor, over, under og inden i os. Kunsten inviterer os til at gå på opdagelse i naturen på nye måder, hvor vi sanser dens rigdom af former, farver, materialer, lyde og dufte. Kunsten giver os chancen for både at fordybe os og at tænke over, hvad naturen betyder for os. I kunsten kan vi finde inspiration til at skabe egne værker og undersøge naturen på vidt forskellig vis og dermed dele vores fryd, frygt og forundring med andre.

Bestil et besøg på Louisiana og et undervisningsforløb med kunst under åben himmel. Eller få tips til at planlægge et længerevarende forløb fx en hel temauge eller projektperiode i kunsten og naturens tegn.

Book et 2-timers undervisningsforløb med kunsten i naturen og få et gratis eksemplar af bogen til fremtidig brug i klassen.

Alle børn besøgte Louisiana tre gange, hvor de arbejdede med temaerne ’naturens materialer’, ’naturens kræfter’ og ’naturens (vilde) veje’. Efterfølgende fik skolen eller børnehave besøg af Louisiana, hvor børnene stod for grønne laboratorier for skolens/børnehavens øvrige børn sammen med museets kunstformidlere. Som afslutning mødtes alle børn i projektet på Louisiana til en familieweekend i kunstens og naturens tegn sammen med søskende og forældre og bedsteforældre.

Med kunsten i naturen er udviklet på baggrund af et toårigt projekt på tværs af Louisiana Learning og Børnehuset og støttet af Villum Fonden. I løbet af 2020-2021 har Louisiana fået besøg af børn fra Tove Ditlevsens skole og Lergravsparkens Skole i København, Endrupskolen i Fredensborg, Langebjerg Skole i Humlebæk, Snekkersten Skole samt børnehaverne Fasangården i Kokkedal, Søstjernen og Frugthaven i Humlebæk, Sneglehuset i Gladsaxe.

Film om projektet

I filmen her kan du høre børnene fortælle om deres oplevelser samt formidlingschef på Louisiana, Elisabeth Bodin, og kreativ souschef i Louisiana Børnehus, Louise Hauerberg, fortælle om projektet.