Kunsten inviterer os til at gå på opdagelse i naturen på nye måder, hvor vi opdager naturens rigdom af former, farver, materialer, lyde og dufte. Og vi kommer måske til at tænke over, hvad natur er, og hvordan vi hører sammen med den. Kunsten giver os samtidig inspiration til at skabe vores egne værker, hvor vi kan dele vores natur oplevelser og -tanker med andre.

Med kunsten i naturen er et længerevarende undervisningsforløb, der omfatter tre besøg på Louisiana, hvor børnene arbejder med temaerne ’naturens materialer’, ’naturens kræfter’ og ’naturens (vild) veje’. Efterfølgende besøger Louisiana skolen eller børnehaven, hvor vi sammen laver grønne laboratorier for skolens/børnehavens øvrige børn. Som opstart på samarbejdet indgår et pædagog- eller lærerkursus, og som afslutning på projektet en familieweekend på Louisiana, hvor børnene kan tage deres familie med til en dag i kunstens og naturens tegn.

Projektet er et toårigt projekt på tværs af Louisiana Learning og Børnehuset og støttet af Villum Fonden. I løbet af 2020-2021 har Louisiana fået besøg af børn fra Tove Ditlevsens skole og Lergravsparkens Skole i København, Endrupskolen i Fredensborg, Langebjerg Skole i Humlebæk, Snekkersten Skole og samt børnehaverne Fasangården i Kokkedal, Søstjernen og Frugthaven i Humlebæk, Sneglehuset i Gladsaxe.