Kunsten inviterer os til at gå på opdagelse i naturen på nye og overraskende måder. Med kunsten i naturen bruger vi sanserne, får plads til eftertanke og lærer naturen bedre at kende. Vi lever i en tid, hvor børn og unge ifølge undersøgelser tilbringer omkring 90 % af deres vågne tid indendørs. Samtidig står vi over for en fremtid, hvor der i den grad er brug for viden om naturen, men også glæden og forundringen over den – for det vi holder af, passer vi også bedre på.

Bestil et besøg på Louisiana og et undervisningsforløb med kunst under åben himmel. Eller få tips til at planlægge et længerevarende forløb fx en hel temauge eller projektperiode i kunsten og naturens tegn.

Book et 2-timers undervisningsforløb med kunsten i naturen og få et gratis eksemplar af bogen til fremtidig brug i klassen.

Alle børn besøgte Louisiana tre gange, hvor de arbejdede med temaerne ’naturens materialer’, ’naturens kræfter’ og ’naturens (vilde) veje’. Efterfølgende fik skolen eller børnehave besøg af Louisiana, hvor børnene stod for grønne laboratorier for skolens/børnehavens øvrige børn sammen med museets kunstformidlere. Som afslutning mødtes alle børn i projektet på Louisiana til en familieweekend i kunstens og naturens tegn sammen med søskende og forældre og bedsteforældre.

Med kunsten i naturen er udviklet på baggrund af et toårigt projekt på tværs af Louisiana Learning og Børnehuset og støttet af Villum Fonden. I løbet af 2020-2021 har Louisiana fået besøg af børn fra Tove Ditlevsens skole og Lergravsparkens Skole i København, Endrupskolen i Fredensborg, Langebjerg Skole i Humlebæk, Snekkersten Skole samt børnehaverne Fasangården i Kokkedal, Søstjernen og Frugthaven i Humlebæk, Sneglehuset i Gladsaxe.

Film om projektet

I filmen her kan du høre børnene fortælle om deres oplevelser samt formidlingschef på Louisiana, Elisabeth Bodin, og kreativ souschef i Louisiana Børnehus, Louise Hauerberg, fortælle om projektet.