Louisiana har siden 2015 samarbejdet med Team V på Grydemoseskolen i Espergærde, som er et specialafsnit for elever med generelle og specifikke indlæringsvanskeligheder – psykisk og fysisk handicappede børn og unge. Her går ca. 70 børn og unge i alderen fra 6-16 år.

Louisiana har i foråret 2023 igen været så heldige at have haft besøg af ca. 70 børn og unge i alderen 6-16 år, som alle går på Team V på Grydemoseskolen. Eleverne har været fordelt ud på ti undervisningsforløb og alle har de, sammen med Team Vs personale, været rundt i Louisianas skulpturpark sammen med en kunstformidler. Henry Moores store organiske skulptur, Alicja Kwades kuglerunde planeter i forskellige farver – og en blomstrende magnolia – har været omdrejningspunkterne for kreative eksperimenter i parken. Skønt at kunne genoptage samarbejdet efter et par års forhindringer pga. pandemien.

I foråret 2020 kastede vi os sammen over farver, akvarier og glas i udstillingen med Ann Veronica Janssens. Året inden lå vi i de bløde senge i Pipilotti Rists forunderlige installationer og var omgivet af både farver, musik, natur, hysteri og sanselighed. I 2017 kiggede vi nærmere på kroppen i kunsten og hentede inspiration hos kunstnere som César, Alberto Giacometti og Rineke Dijkstra. Året inden tog vi fat på Poul Gernes’ striber og hans pyramide, som stod i Louisianas park. Og i 2015 havde vi i samarbejdet fokus på Yayoi Kusamas sanselige, forunderlige og prikkede installationer.

Samarbejdet kulminerer en gang årligt dels i en stor familieaften i Louisianas Koncertsal, hvor børn og unge fortæller om kunsten på Louisiana sammen med et par af Louisianas kunstformidlere, dels i en stor flot fernisering på skolen. Udstillingen blev sidste gang efterfølgende vist på Espergærde Bibliotek.

Kunst rummer et stort potentiale i forhold til at lære på nye og andre måder. Kunstmuseer kan derfor spille en vigtig rolle i forhold til børn med indlæringsvanskeligheder. Kunstformidler Helle Søndergaard har skrevet flere artikler om kunst og specialskoler, læs mere om samarbejdet Når kunsten åbner nye verdener under Louisiana Learnings publikationer.

Kontakt kunstformidler Helle Søndergaard for yderligere information eller hvis du har forslag til nye samarbejder på hso@louisiana.dk