Projektet SKAB DET NYE SAMMEN styrker kreativ tænkning og peger på den vigtige krydsbestøvning, der kan ske mellem fagene. Samtidig ønsker vi sammen med elever og lærere at undersøge, hvordan kunsten kan skabe rammen for nye læringsformer og fællesskaber på skolen.

I projektet besøger vi tre kunstnere fra Louisianas samling – Yayoi Kusama, Superflex og Henry Moore – og afprøver deres kunstneriske metoder til at ‘skabe det nye’.

Projektet er støttet af Augustinus Fonden og knytter sig til den gratis undervisningsplatform Kunstportalen, hvor lærere kan finde inspiration til kunstneriske undervisningsforløb ude på skolerne.

Hent inspirationsmateriale til Skab det nye sammen

Skab det nye sammen

Bliv klogere på tankerne bag projektet Skab det nye sammen, hvor Louisianas kunstformidlere tager ud på skolerne og arbejder med den kunstneriske proces i en hel uge. Vi lader os inspirere af udvalgte kunstnere fra Louisianas samling og flytter sammen ind i deres atelier for at afprøve deres metoder til at skabe det nye.

Yayoi Kusama workshop

I Yayoi Kusamas atelier har vi fokus på hendes metode, der udspringer af en grundlæggende usikkerhed, men også hendes trang til at være åben og forbinde os med hinanden og universet. Vi arbejder med fotografi og maleri inspireret af Kusamas værker.

Superflex workshop

Superflex bruger samfundet som deres atelier. Kunstnernes metode er at finde et reelt problem og arbejde med kunstnerrollen, som om det var et ’fælles firma’, der tænker i løsning, logo, branding og produkt som en del af værket.

Henry Moore workshop

I Henry Moores atelier skal vi have fingrene i materialerne. Det handler om at bruge de ting, der ligger lige foran os til at skabe det nye. Udgangspunktet er Henry Moores atelier, samling og hans metode, hvor naturmaterialer som sten, knogler mm. giver konkret inspiration til skulpturerne.