Fra lørdag den 9. til og med mandag den 18. april (bemærk, lukket mandag 11. april) byder Børnehuset på en særlig tilrettelagt påske-pakke med værksteder og aktiviteter til dig, din familie og venner. Alle Børnehusets tre etager bliver et slaraffenland for de farveglade. I kan bl.a. male påskeæg, prøve kræfter med påskeklip og tage på en påskejagt udenfor i museets Skulpturpark – og der vil også være mulighed for at gå med på de populære familieomvisninger.

PRAKTISK INFO
Børn og unge op til 18 år har fri entré til Louisiana og Louisiana Børnehus. Alle værksteder og aktiviteter i Børnehuset er gratis og finder sted fra lørdag den 9. til og med mandag den 18. april kl. 11-17 (enkelte værksteder åbner senere og lukker tidligere – se hvilke herunder). Børnehuset lukker kl. 18. Bemærk, at museet holder lukket mandag 11. april men holder særlig påske-åbent mandag den 18. april.

Det kan I opleve og lave

Påskeklip og farvepoesi
Se hvordan Sonia Delaunay arbejder med farver, former og ord, så de spiller sammen og forstærker hinanden. Prøv selv at lege med farver og former og skab utraditionelle gækkebreve ved at klippe mønstre samt skrive rytmiske gækkevers.

Mal et påskeæg kl. 12-16
Sonia Delaunay brugte sin fantasi og farvernes kraft. Hun legede med formernes og farvernes dynamiske samspil. Gør hende kunsten efter og mal på et påskeæg.

Tag med på påskejagt kl. 11-17.30
Gå på æggejagt i Louisianas Skulpturpark. Få et kort i Børnehuset, og se om du kan finde æggene. Når du har løst opgaverne, så indlever dit svar i Børnehuset og få en lille påske belønning.

Familieomvisning for de 4-16-årige og deres voksne
Hver dag kl. 11.30-12.15 i Peter Cook-udstillingen
Hver dag kl.14.30-15.15 i Sonia Delaunay-udstillingen
Tilmelding sker i Børnehuset på dagen. Bemærk, at der er begrænset plads.

Lerværksted med farverige biler 
Se sportsvognen i udstillingen, som Sonia Delaunay har malet i helt særlige farvefelter, således at farverne optisk smelter sammen til en farve, når bilen kører hurtigt. Form din egen bil i ler og mal dynamikken frem med former og farver.

Tegn et skyhøjt tårn 
Tårne i forskellige størrelser med farverige mønstre danser på papiret i Peter Cooks værker. Med din fantasi kan du tegne og farvelægge dine egne høje tårne.

Byg din egen drømmeby 
Med limpistol kan du bygge dit eget drømmetårn med multifarvede tændstikker, multimønstret, farvet pap og papir.

Mal farver og figurer 
Brug din fantasi og mal former og farver frem til nye rytmiske billeder som Sonia Delaunay.