Undervisningen tilrettelægges og gennemføres af de faste kunstformidlere i museets Børnehus. Den dialogbaserede undervisning foregår i udstillingen samt i Børnehusets værksted, som via aktive læringsprocesser kvalificerer børn og unges møde med den moderne kunst. Formålet er at udvikle deres analytiske og kritiske kompetencer og inspirere dem til at opleve og reflektere over kunstens fantastiske verden.

Pris
2 timer: Kr. 940 (max 28 elever/20 børn i børnehave)

Booking

Undervisningen kan bookes i 2-timers forløb tirsdag til fredag på følgende tidspunkter fra kl. 11-13. Tirsdag, onsdag og torsdag er det muligt at få 2-timers forløb allerede fra kl. 10-12. Læs mere længere nede på siden.

Mere om booking

Aktuelle forløb

Her finder du information om de forskellige undervisningsforløb, som tilbydes i øjeblikket.

 • Kreativitet, kunst og klodser

  Hvordan er man kreativ? Hvem opfandt byggeklodserne? Og kan en legeplads være et kunstværk?
  Disse spørgsmål udforskes bl.a. i undervisningsforløbet Kreativitet, kunst og klodser.

  I museets store temaudstilling Det uerstattelige menneske sættes der fokus på kreativitet. Som del af forløbet introduceres børnene til Friedrich Fröbel – også kendt som børnehavens ‘opfinder’. Fröbel betragtede leg og kreativitet, som det centrale i læreprocessen, og udviklede en række materialer til børn, som han kaldte ‘legegaver’ – det vi i dag kender som træklodser.

  Gå på opdagelse i udstillingen og vær med til at lege materiale- og formdekektiv ved Fröbels legegaver. Alle børnene inviteres også med til at være nysgerrige på leg og kreativitet, når der ses nærmere på kunstneren Isamu Noguchis legepladsmodeller. I Børnehusets værksted skabes sammen en fælles legepladsmodel med træklodser. Her udforskes begreber som; former, skalaforhold, kreativitet, leg og samarbejde.

 • Arkitektur i børnehøjde: Byg drømmehuse

  Her er der mulighed for at opleve og bygge rum, og tale om hvilke forskellige huse der findes og hvilke materialer og farver de består af.

  Vi går på opdagelse i Louisianas arkitektur og bruger parken og Søhavens uderum. I værkstedet bygger børnene deres egne fantasihuse og lærer, hvordan man går fra idé til konkret form. Arkitekturværkstedet taler både til de børn, der vil sidde og tegne og til dem, som vil have mere action og kan lide at bygge.

 • Skulptur: Forvandlinger og former

  På Louisiana findes en fantastisk samling af skulpturer både udenfor i Skulpturparken og inde på museet. Kunstnerne vil fortælle noget forskelligt med deres skulpturer. Nogle kunstnere er optaget af naturen og menneskekroppen, andre af bevægelse og tyngde i skulpturen. Skulpturerne har forskellige former, overflader og strukturer.

  Vi ser på forskellige skulpturer og taler om dem. I værkstedet former børnene selv skulpturer inspireret af det, de har set på Louisiana.

 • Alberto Giacometti: Form kropsskulpturer i ostevoks

  Louisiana har en fin samling meget forskellige skulpturer udført af den schweiziske kunstner Alberto Giacometti. Skulpturerne forestiller alle sammen mennesker, men på hver deres måde.

  Vi ser på, hvordan kroppe kan se forskellige ud, nogle består af geometriske former, andre kroppe er lange, tynde med forvredne overflader. I værkstedet udfører børnene egne kropsskulpturer i ståltråd og ostevoks.

 • Asger Jorns farverige univers

  Den danske kunstner Asger Jorn maler store lærreder med mange farver: skrigende gul, lysende lilla, rød, grøn og blå.

  Med udgangspunkt i Jorns temaer og maleriske greb, ser vi og taler om værker skabt via automatmaleri med bølgende streger og fantasivæsener. Vi ser, hvordan Jorn går ”styret amok” med penselstrøg, fingermaling og farvesprøjt, der skaber action på lærredet. I værkstedet maler børnene egne billeder inspireret af Asger Jorns maleteknik og leg med farver.

 • Firelei Báez: Fortællinger i lag

  Gå på opdagelse i Firelei Báez’ magiske billedverden og skab din egen fortælling med billeder i lag.

  Nye væsner, magiske verdner og mytiske fortællinger møder os, når vi går på opdagelse i den dominikansk-amerikanske kunstner Firelei Báez’ forunderlige malerier. Hvad er det for figurer, der toner frem på en baggrund af gamle landkort og glemte bogsider? Hvad vil de mon fortælle os?

  Gå på opdagelse i Firelei Báez’ fortællende billedunivers, og find de mytiske væsner og få mulighed for at digte videre på de fortællinger, der opstår i billederne. Tilbage i værkstedet skal vi med maling og farvekridt skabe vores egne væsner og fortælle nye historier på en baggrund af kort og billeder fra vores del af verden.

 • Med kunsten i naturen

  Kunsten inviterer os til at gå på opdagelse i naturen på nye og overraskende måder

  Med kunsten i naturen bruger vi sanserne, får plads til eftertanke og lærer naturen bedre at kende. Vi lever i en tid, hvor børn og unge ifølge undersøgelser tilbringer omkring 90 % af deres vågne tid indendørs. Samtidig står vi over for en fremtid, hvor der i den grad er brug for viden om naturen, men også glæden og forundringen over den – for det vi holder af, passer vi også bedre på.

  Dette undervisningsforløb foregår under åben himmel, hvor eleverne møder værker af kunstnere i skulpturparken som Richard Serra, Alicja Kwade og Max Ernst. De åbner for at undersøge naturens materialer, naturens kræfter og naturens (vild)veje. Undervejs maler eleverne med akvarel og afprøver den såkaldte ’frottage teknik’, der indfanger naturens former, mønstre og overflader. I 2-timers forløbet arbejder eleverne med hjemmelavet blæk og skulpturer skabt af naturens materialer inspireret af kunstneren Joan Miro. Hvis vejret er godt, foregår værkstedet i strandkanten og ellers under teltdug i Søhaven. Undervisningen tilpasses alderstrinnet.

  Book et 2-timers forløb med kunsten i naturen og få et gratis eksemplar af bogen Sølvskyer og spøgelsestræer til fremtidig brug i klassen. Bogen kan også købes her.

Kom tidligt

Vi har mulighed for at åbne kl. 10 på tirsdage, onsdage og torsdage for 2-timers forløb til børnehaver, 0. og 1. klasser. Her er det muligt at vælge mellem følgende tre forløb:

Asger Jorns farverige univers
Alberto Giacometti – form skulpturer i sort ostevoks
Arkitektur i børnehøjde – byg drømmehuse

Booking

Skriv til booking@louisiana.dk

Ved booking vil vi bede dig specificere:

 • Dato og tid for undervisningsforløb
 • Antal deltagende elever
 • Hvilket forløb der ønskes
 • Kontaktinformation samt email hvortil ordrebekræftelsen skal sendes

Max 28 elever/20 børn i børnehave per booking.