Undervisningen tilrettelægges og gennemføres af de faste kunstformidlere i museets Børnehus. Den dialogbaserede undervisning foregår i udstillingen samt i Børnehusets værksted, som via aktive læringsprocesser kvalificerer børn og unges møde med den moderne kunst. Formålet er at udvikle deres analytiske og kritiske kompetencer og inspirere dem til at opleve og reflektere over kunstens fantastiske verden.

Pris
2 timer: Kr. 940 (max 28 elever/20 børn i børnehave)

Booking

Undervisningen kan bookes i 2-timers forløb tirsdag til fredag på følgende tidspunkter fra kl. 11-13. Tirsdag, onsdag og torsdag er det muligt at få 2-timers forløb allerede fra kl. 10-12. Læs mere længere nede på siden.

Mere om booking

Aktuelle forløb

Her finder du information om de forskellige undervisningsforløb, som tilbydes i øjeblikket.

 • Arkitektur i børnehøjde: Byg drømmehuse

  Her er der mulighed for at opleve og bygge rum, og tale om hvilke forskellige huse der findes og hvilke materialer og farver de består af.

  Vi går på opdagelse i Louisianas arkitektur og bruger parken og Søhavens uderum. I værkstedet bygger børnene deres egne fantasihuse og lærer, hvordan man går fra idé til konkret form. Arkitekturværkstedet taler både til de børn, der vil sidde og tegne og til dem, som vil have mere action og kan lide at bygge.

 • Skulptur: Forvandlinger og former

  På Louisiana findes en fantastisk samling af skulpturer både udenfor i Skulpturparken og inde på museet. Kunstnerne vil fortælle noget forskelligt med deres skulpturer. Nogle kunstnere er optaget af naturen og menneskekroppen, andre af bevægelse og tyngde i skulpturen. Skulpturerne har forskellige former, overflader og strukturer.

  Vi ser på forskellige skulpturer og taler om dem. I værkstedet former børnene selv skulpturer inspireret af det, de har set på Louisiana.

 • Alberto Giacometti: Form kropsskulpturer i ostevoks

  Louisiana har en fin samling meget forskellige skulpturer udført af den schweiziske kunstner Alberto Giacometti. Skulpturerne forestiller alle sammen mennesker, men på hver deres måde.

  Vi ser på, hvordan kroppe kan se forskellige ud, nogle består af geometriske former, andre kroppe er lange, tynde med forvredne overflader. I værkstedet udfører børnene egne kropsskulpturer i ståltråd og ostevoks.

 • Asger Jorns farverige univers

  Den danske kunstner Asger Jorn maler store lærreder med mange farver: skrigende gul, lysende lilla, rød, grøn og blå.

  Med udgangspunkt i Jorns temaer og maleriske greb, ser vi og taler om værker skabt via automatmaleri med bølgende streger og fantasivæsener. Vi ser, hvordan Jorn går ”styret amok” med penselstrøg, fingermaling og farvesprøjt, der skaber action på lærredet. I værkstedet maler børnene egne billeder inspireret af Asger Jorns maleteknik og leg med farver.

 • Med kunsten i naturen: Naturens materialer

  Kan man forme en skulptur af sten og mandelskaller, og er det muligt at blande sin egen maling af naturens materialer?

  På Louisiana findes der masser af eksempler på kunstnere, der har brugt naturen direkte i deres kunstværker. I forløbet Naturens materialer undersøger vi, hvordan vi kan bruge naturens egne materialer til at skabe kunst med. Vi skal på oplevelsestur i Skulpturparken, hvor vi skal møde sjove og fantasifulde skulpturer lavet af kunstnerne Max Ernst og Joan Miró. Vi afslutter forløbet med at lave flotte kunstværker med blæk, vi selv fremstiller af galæbler og harpiks.

  Dette 2-timers forløb foregår under åben himmel i Søhaven, hvor kunsten inviterer os til at gå på opdagelse i naturen på nye måder. Børnene får brugt deres sanser og arbejdet med naturens materialer på måder, der åbner op for eftertanke og kreative eksperimenter. Hvis vejret er dårligt rykker vi indenfor.

  Book et 2-timers forløb med kunsten i naturen og få et gratis eksemplar af bogen Sølvskyer og spøgelsestræer til fremtidig brug i klassen eller børnehaven. Bogen kan også købes her.

Kom tidligt

Vi har mulighed for at åbne kl. 10 på tirsdage, onsdage og torsdage for 2-timers forløb til børnehaver, 0. og 1. klasser. Her er det muligt at vælge mellem følgende tre forløb:

Asger Jorns farverige univers
Alberto Giacometti – form skulpturer i sort ostevoks
Arkitektur i børnehøjde – byg drømmehuse

Booking

Skriv til booking@louisiana.dk

Ved booking vil vi bede dig specificere:

 • Dato og tid for undervisningsforløb
 • Antal deltagende elever
 • Hvilket forløb der ønskes
 • Kontaktinformation samt email hvortil ordrebekræftelsen skal sendes

Max 28 elever/20 børn i børnehave per booking.