I kan hente vores gratis undervisningsmaterialer før og efter jeres besøg. Materialerne tager udgangspunkt i museets samling, aktuelle og tidligere udstillinger.

Louisiana Lærerværelse

Til Louisiana Lærerværelse kan du flere gange årligt hente inspiration til at arbejde med kunst i undervisningen på tværs af fag.
Få dig en faglig eftermiddag på Louisiana, hvor du kan tanke op med kunst, kaffe og konkrete praktiske opgaver og inspiration til din undervisning i selskab med kolleger, der deler samme interesse som dig.
Læs herunder om det aktuelle lærerværelse og tilmeld dig vores nyhedsbrev særligt for undervisere for at få besked, når dato og tema for de næste lærerværelser fastlægges.

Tilmeld nyhedsbrev

Sådan forbereder I jer

Få mest muligt ud af jeres besøg med klassen her på Louisiana. Forbered besøget ved at se denne korte intro-film sammen med din klasse, inden I tager på Louisiana.

Inspiration og publikationer

 • Med kunsten i naturen

  Bogen Sølvskyer og spøgelsestræer er en invitation til at gå på opdagelse i naturen på nye måder med inspiration fra forskellige kunstværker, du kan opleve på Louisiana. Det er 19 værker skabt af kunstnere fra hele verden, og hvis du har lyst, kan du gå i deres fodspor.

  Ud fra hvert kunstværk har Louisianas kunstformidlere nemlig fundet på en kreativ opgave med en gør det selv-opskrift og afprøvet dem sammen med børn fra børnehaver og skoler, så de er lige til at gå til enten alene eller sammen med andre børn og nysgerrige voksne.

  Bogen kan købes her.

 • Skab din egen udstilling

  Få inspiration til at lave jeres egne udstillinger på skolen. Louisianas medarbejdere fortæller om deres erfaringer og giver i tre film gode råd til hvordan I planlægger, bygger og fortæller om en udstilling.
  Se dem her.

 • Brug kunsten

  Argumenter for at bruge kunstneriske eksperimenter på tværs af fag.
  Find publikationen her.

  Film fra inspirationsdage om at bruge kunsten på tværs af fag:
  Filmede foredrag med forskere
  Interviews
  Læreroplæg
  Workshops

   

 • Travelling with Art

  Om Louisiana Learnings mangeårige arbejde med flygtningebørn og -unge.
  Find publikationen her.

  Du kan også hente opgavehæftet Med blyanten i baglommen og lærervejledningen til opgavehæftet.

 • Louisianas samarbejde med specialskoler

  Find publikationen ”Når kunsten åbner nye verdener” af Helle Søndergaard her.

  Bogen ”Specialdidaktik i teori og praksis. Undervisning på specialskoler og i specialklasser” (red. Helga Borgbjerg Hansen og Brian Degn Mårtensson), Reitzels Forlag, 2017. Kapitel 16, skrevet af Helle Søndergaard og Martina Ernstberger på baggrund af samarbejde mellem Louisiana Learning og Team V på Grydemoseskolen.