I kan besøge Louisiana i forbindelse med et undervisningsforløb med en af Louisiana Learnings kunstformidlere eller på egen hånd.

I kan hente vores gratis undervisningsmaterialer før og efter jeres besøg. Materialerne tager udgangspunkt i museets samling, aktuelle og tidligere udstillinger.

Louisiana Lærerværelse

Til Louisiana Lærerværelse kan du flere gange årligt hente inspiration til at arbejde med kunst i undervisningen på tværs af fag.

Næste gang bliver den 23. marts fra kl 16-19, hvor Louisiana Lærerværelse byder på inspiration til at arbejde med kunst i undervisningen på tværs af fag. Det gør vi ved at kigge indenfor i kunstnernes værksteder hos vidt forskellige kunstnere som Yayoi Kusama, Henry Moore eller Superflex. Hvad kan vi lære af dem og deres måde at se på verden og deres arbejdsproces?

Sammensæt indhold til en hel kunstuge på skolen eller et forløb over flere uger med kunst på skemaet.

Arrangementet er gratis, men tilmelding er påkrævet.
Skriv til learning@louisiana.dk for tilmelding - det er først til mølle, og din booking er godkendt, når du har modtaget en bekræftelse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev særligt for undervisere for at få besked, når datoen og temaet for det næste Lærerværelse fastlægges.

Inspiration og publikationer

 • Med kunsten i naturen

  Bogen Sølvskyer og spøgelsestræer er en invitation til at gå på opdagelse i naturen på nye måder med inspiration fra forskellige kunstværker, du kan opleve på Louisiana. Det er 19 værker skabt af kunstnere fra hele verden, og hvis du har lyst, kan du gå i deres fodspor.

  Ud fra hvert kunstværk har Louisianas kunstformidlere nemlig fundet på en kreativ opgave med en gør det selv-opskrift og afprøvet dem sammen med børn fra børnehaver og skoler, så de er lige til at gå til enten alene eller sammen med andre børn og nysgerrige voksne.

  Bogen kan købes her.

 • Skab din egen udstilling

  Få inspiration til at lave jeres egne udstillinger på skolen. Louisianas medarbejdere fortæller om deres erfaringer og giver i tre film gode råd til hvordan I planlægger, bygger og fortæller om en udstilling.
  Se dem her.

 • Brug kunsten

  Argumenter for at bruge kunstneriske eksperimenter på tværs af fag.
  Find publikationen her.

  Film fra inspirationsdage om at bruge kunsten på tværs af fag:
  Filmede foredrag med forskere
  Interviews
  Læreroplæg
  Workshops

   

 • Travelling with Art

  Om Louisiana Learnings mangeårige arbejde med flygtningebørn og -unge.
  Find publikationen her.

  Du kan også hente opgavehæftet Med blyanten i baglommen og lærervejledningen til opgavehæftet.

 • Louisianas samarbejde med specialskoler

  Find publikationen ”Når kunsten åbner nye verdener” af Helle Søndergaard her.

  Bogen ”Specialdidaktik i teori og praksis. Undervisning på specialskoler og i specialklasser” (red. Helga Borgbjerg Hansen og Brian Degn Mårtensson), Reitzels Forlag, 2017. Kapitel 16, skrevet af Helle Søndergaard og Martina Ernstberger på baggrund af samarbejde mellem Louisiana Learning og Team V på Grydemoseskolen.