Louisiana efterlever de danske myndigheders Covid-19 retningslinjer. Ved at følge retningslinjerne, er du med til at sikre et trygt museumsbesøg. Tak for hjælpen!

Før dit besøg

Coronapas

Museets gæster, fra 16 år og opefter, skal kunne fremvise et coronapas til medarbejderne i indgangen enten ved:

   • en negativ covid-19 test. Dokumentationen for enten en negativ antigentest (også kendt som hurtigtest) eller en negativ PCR-test (podning i halsen), skal indeholde navn, testtidspunkt samt testresultat. Antigentesten skal maks være 72 timer gammel fra det øjeblik, du blev testet og ved PCR-testen gælder det maks 96 timer fra det øjeblik, du blev testet. I forbindelse med fremvisning af dokumentation for en negativ test, skal gæster fra og med 16 år fremvise ID. Det kan være kørekort, sundhedskort, pas eller andet offentligt udstedt ID. Du finder dit nærmeste testcenter her.
   • en positiv covid-19 test, der er foretaget mindst 14 dage og max 180 dage inden tidspunktet for dit besøg på museet.
   • gennemført vaccinationsforløb. Bemærk, at du vil have et gyldigt coronapas fra 14 til 42 dage efter din første vaccination. Du vil derudover have et gyldigt coronapas umiddelbart efter, at du er færdigvaccineret med 2. stik. Check gerne gældende regler på coronasmitte.dk

Ved din ankomst skal du fremvise dokumentationen enten på print eller som skærmbillede på din mobil. Børn op til og med 15 år skal ikke fremvise en negativ test. Bemærk, at vi ikke opbevarer nogle af disse oplysninger.

Bemærk, at nye retningslinjer kræver, at personer som er undtaget kravet om covid-19 test / coronapas nu skal fremvise dokumentation for undtagelsen. Læs mere om kulturlivet under covid-19.

Pladsbillet i Øresundstoget
Kravet om pladsbillet for rejser med Øresundsbanen er stadig gældende. Hvis du ankommer til museet med tog, er det derfor nødvendigt at bestille pladsbillet, før du stiger på toget, samt at bruge mundbind eller visir under rejsen. Bestil pladsbillet og læs mere.

Turister
Der gælder en række retningslinjer for turister ved ankomst til Danmark. Her finder du også mere information om covid-19 test og coronapas, hvis du ikke har CPR-nummer. Læs mere.

Et trygt besøg

 • Husk at holde afstand (minimum en meter når man gør ophold).
 • Nyse i dit ærme og spritte hænderne af ofte ved de spritdispensere, der står opstillet på hele museet.

Museet har foretaget en række yderligere tiltag, så dit Louisiana-besøg bliver trygt og godt. Læs mere herunder.

 • Afstand og ensretning

  Vi har indført afstandmarkeringer i indgang, café og i de populære udstillinger og rum på museet, hvor der normalt vis vil samles sig mange gæster samtidig. I særligt udsatte områder og udstillinger er også indført ensretning.

  I museet er der god plads, dog kan der være begrænsninger i enkelte udstillinger. Museets vagter vil i så fald henvise til at vælge en af de øvrige udstillinger først.

  I både indgang og butik har vi opsat plast-plader ved kasserne og så har vi indført to afmærkede kø-systemer ved indgangen, samt etableret en ny udgang. Det sikrer et fornuftigt flow for gæsterne, der skal ind og ud af museet.

 • I caféen

  Det velkendte cafe-område fungerer inden for som restaurant med seating. Som gæst får man anvist plads af personalet ved ankomst til cafeen i Vinterhaven. Man bestiller, spiser og betaler ved bordene, og tjenerne sørger for alt, hvad du har brug for samt at rengøre efterfølgende.

 • Øget rengøring

  Vi har øget rengøringen af kontaktflader på hele museet, og har fået automatisk døråbning på udvalgte døre.