Arthur Jafa

9.12.20 - 9.5.21

Den amerikanske billedkunstner og filmfotograf Arthur Jafa (født Tupelo, Mississippi i 1960) skabte i 2016 det både dybt rørende og bidende kritiske videoværk Love is the Message, The Message is Death, der i dag er blevet et hovedværk i hans virke.

I dette godt otte minutter lange videoværk krydsklipper Arthur Jafa mellem sorte amerikanske berømtheder, som Barack Obama og Serena Williams, og historiske billeder af bl.a. Martin Luther King samt en blanding af nyhedsklip og håndholdte optagelser af politivold mod sorte amerikanere.

Love is the Message, the Message is Death er iscenesat til nummeret Ultralight Beam af Kanye West som en klar demonstration af uoverensstemmelsen mellem de største sorte stjerners berømmelse og status og Amerikas generelle behandling af sin sorte befolkning. Foruden dette hovedværk vises en række andre værker, som Jafa producerer specielt til denne udstilling.

Ud over sit virke som kunstner, har Arthur Jafa arbejdet på en lang række dokumentarer og spillefilm, enten i rollen som instruktør eller som kameramand, og desuden har han lavet musikvideoer med blandt andre Jay-Z og Solange Knowles. Han er repræsenteret i Louisianas samling med værket Apex fra 2013.

Mød jafa

I dette interview fortæller Arthur Jafa om sort identitet i forbindelse med sit kritikerroste videoværk, Love Is the Message, The Message Is Death (2016). Værket blev en verdensomspændende sensation, og i 2019 blev han hædret med en Guldløve på Biennalen i Venedig.