Cave_bureau

29.6.23 - 26.11.23

Den sidste udstilling i serien Arkitekturens Værksteder slutter under jorden. I Kenyas vidtstrakte grotter skuer tegnestuen Cave_bureau nemlig både tilbage på menneskehedens oprindelse og ud i fremtiden. Samtidig med, at de to arkitekter her finder konkrete bud på tidens aktuelle, presserende dagsordener.

Udstillingsserien Arkitekturens Værksteder støttes af den filantropiske forening Realdania

Kenyanske Cave_bureau er den sjette tegnestue, der udstiller i serien Arkitekturens Værksteder. Med udgangspunkt i landets vulkanske grotter skaber Cave_Bureau en række installationer, film og arkitektoniske indgreb i landskabet, der fungerer som platform for diskussion af det antropocæne – altså den epoke, hvor menneskets påvirkning af naturen er blevet drastisk synlig.

Grotterne bærer vidnesbyrd om Kenyas kultur- og naturhistorie. Her levede formentlig nogle af de tidligste hominider, her bosatte de sig og gjorde grotterne til menneskets allerførste arkitektur. Her vandede Masaierne senere deres kvæg, her blev slaver holdt fanget i forbindelse med østafrikansk slavehandel, og her dannede kenyanske frihedskæmpere front mod den britiske kolonimagt.

Cave_bureau 3D-scanner grotterne og omsætter deres former til installation og arkitektur, der danner rammerne for forslag til eksempelvis 'Cow Corridor', en retablering af Masaiernes vandringsruter gennem Nairobi, og opsamling af vand til dyreliv og natur omkring grotterne. Samtidig er alle projekterne en diskussion af, hvordan et museum over afrikansk kultur i den antropocæne tidsalder kunne se ud.

Arkitekturens værksteder

Dette er den sjette og sidste udstilling i Louisianas serie, der stiller skarpt på tegnestuernes arbejdsproces og giver indblik i, hvordan ideer bliver til form. Seriens arkitekter er især optaget af bæredygtighed og politiske og sociale udfordringer som eksempelvis klimaforandringer, overbefolkning, urbanisering og kulturarv.

2017 åbnede udstillingsserien Arkitekturens Værksteder med et portræt af den kinesiske tegnestue Amateur Architecture Studio med Wang Shu og Lu Wenyu i spidsen.
2018 fulgte udstillingen So Far … med chilenske Alejandro Aravena og tegnestuen Elemental.
2019 vistes den tredje udstilling i serien med mexicanske Tatiana Bilbao.
2020-21 præsenteredes den indiske arkitekt Anupama Kundoo i en udstilling med undertitlen Taking Time
2022 gav serien indblik i den radikale forskningenhed Forensic Architecture og deres forsøg på afdække, kortlægge og vidne om konflikter og forbrydelser rundt om i verden.