Dorothy
Iannone

25.5.22 - 11.9.22

Gennem seks årtier har den næsten 90-årige og stadigt aktive Dorothy Iannone dyrket et episk og stærkt personligt billedsprog. Med afsæt i sit eget liv og et væld af historiske referencer hylder hun den frie kærlighed, ekstasen og det både lystfyldte og åndelige møde mellem elskende.

Dorothy Iannone vises i serien Louisiana on Paper, der støttes af C.L. Davids Fond og Samling.

Frihed, fri kærlighed, frigjort seksualitet og den ekstatiske forening med den anden er centrale temaer i Dorothy Iannones eksplicit selvbiografiske og eksplicit erotiske billeder. Kunstneren, der er født 1933, har siden 1960’erne udviklet et farvestrålende, ornamentalt billedsprog, som foldes ud i malerier, tegninger, bøger, video-skulpturer med mere.

Ofte har hendes værker karakter af ’graphic novels’, hvor håndskrevne tekster og billeder tilsammen fortæller historierne – bramfrit og med humoren indlejret i både sproglige og billedmæssige detaljer.

Dorothy Iannone. © Foto/Photo: Frédéric Paul, 2019.

MYTER, SAGAER OG EGNE HISTORIER

Dorothy Iannones personlige kærlighedsforhold udgør et væsentligt grundstof. Men de selvbiografiske skildringer bygger på et solidt fundament af mytologiske og historiske skildringer af relationer og køn, kærlighed, sex og ekstase. Her trækker Iannone på referencer, der spænder fra antikken, de islandske sagaer, kristendommen og barokken til indisk tantra, verdenslitteraturen og filmhistorien.

Dorothy Iannone har amerikanske rødder, men har siden 1967 boet og arbejdet i Europa. Fra 1976 har hun haft base i Berlin.

Anmeldelser

Politiken

I Dorothy Iannones skamløst erotiske kunst er begær, jokes og stor kærlighed lige vigtigt, og det hele er værd at tage sig ordentlig tid til på Louisiana. En udstilling så erotik- og indholdstung, at øjnene næsten bliver pikblinde.

Information

Vildt stimulerende udstilling viser, hvor frimodig en seksualitet, der var på færde i 1960’erne & også en stor kunstners måde at koble kulturhistoriens myter med feminisme og personligt stof.

Berlingske

Jeg vender hjem fra Louisiana med et mantra om, at vi skal have mere kærlighed og sanselighed ind i vores liv. Er det ikke en skøn idé?

Sydsvenskan

Sex, kroppar och längtan i gnistrande färger. Dorothy Iannones värld är halsbrytande rolig och episkt rastlös.