Farve Form Stof

20.6.18 - 21.10.18

Fra det flydende til det stramme, det sanselige til det cool. Et møde mellem klassikere og helt nye værker i Vestfløjen udfordrede sanseapparatet og viste spændvidden i Louisianas samling, her i museets 60-års jubilæumssæson.

Store dele af den moderne kunst henvender sig til vores umiddelbare sanser ved primært at formulere sig som materialer, farver, former, overflader og stofligheder. Denne præsentation af hovedværker fra og strømninger i Louisianas rige samling af maleri og skulptur fra Anden Verdenskrig til i dag udfoldede spændvidden af såvel sanselighed som materialitet – fra det flydende organiske til minimalistisk opstrammede former.

I nogle værker kunne man se blødhed og stoflighed maleriske og skulpturelle kvaliteter i sig selv. Andre dyrkede kemiske reaktioner i materialernes møder med hinanden, tyngdekraften og tiden – tilfældets magi. Nogle udforskede uendelige farvenuancer og perceptionens kompleksitet, mens endnu andre mødte os i rummet som cool geometriske objekter.

Med værker af bl.a. Sigmar Polke, Morris Louis, Yves Klein, Alex Da Corte, Franz West og Marilyn Minter kunne man således her opleve en række både produktive dialoger såvel som kritiske udvekslinger hen over og på tværs af generationer og kunstneriske ståsteder.

FARVE FORM STOF var den ene af sæsonens to omfattende præsentationer af værker fra museets egen samling. Den anden kunne opleves i Østfløjen, hvor to centrale temaer tonede frem, nemlig Mænd og maskulinitet og Krig og konflikt.