Havet

11.10.24 - 27.4.25

Pipilotti Rist, Sip my Ocean, 1996. Videoinstallation. Louisiana Museum of Modern Art

Drøm og mareridt, længsel og angst, skønhed og gru. Velkommen til Havet, sæsonens store Louisiana-begivenhed, formet som en opdagelsesrejse både over og under overfladen. En udstilling, hvor myter, historie og samtid smelter sammen, og hvor kunst, kultur og videnskab mødes.

Vi ved mere om overfladen på planeten Mars end vi ved om havet, siges det, og dét selv om det våde element udgør omkring trefjerdedel af klodens overflade. Men finder vi fantasiens billedatlas frem oversvømmes vi med forestillinger, fortællinger og fantastiske skabninger.

EVENTYR & DRAMA

Olaus Magnus, Carta Marina, 1539 (udsnit).

Sigurdur Gudmundsson, Horizontal Thoughts (study), 1970-71. Louisiana Museum of Modern Art. Erhvervet med midler fra Augustinus Fonden

Her støder vi på Odysseus og Jonas i hvalens bug og på lyksalige drømme om det våde element, som både guder og mennesker er steget op fra. Her stævner vi ud på en rejse, der spænder fra store eventyrer og miskendte forskere over skibskatastrofer og “perfekte" storme og frem til de trusler fra stigende verdenshave, vi har direkte kurs mod.

Wolfgang Tillmans, Louisiana, 1996. Farveprint monteret på Dibond. Erhvervet med midler fra Augustinus Fonden

Havet bliver en stor tematisk udstilling, der kommer til at fylde hele museets Sydfløj. Her blandes historie og samtid i et krydsfelt af international kunst, videnskab og kulturhistorie, som det kendes fra tidligere Louisiana-udstillinger om f.eks. Arktis og Månen.