Hot Pink
Turquoise

23.1.20 - 21.6.20

Lyseffekter, tågedannelser, farvespor og optiske bedrag. Den belgiske kunstner Ann Veronica Janssens' mission er at sætte vores virkelighed i et nyt lys.

Udstillingen var støttet af Lektor Peer Rander Amundsens Legat samt af Den Danske Forskningsfond. Med supplerende støtte fra Wallonie-Bruxelles International (WBI).

Som kunstner arbejder Ann Veronica Janssens (f. 1956) nærmest videnskabeligt på at skubbe til grænserne af det kendte. Selvom hendes kunst ikke er nem at rubricere, er dens effekt på os beskuere ikke til at tage fejl af. For hende handler det nemlig ikke om at bekræfte det, vi allerede ved, men snarere om at rykke og placere os dér, hvor vi kan åbne os på ny.

Selv vedgår Ann Veronica Janssens sig gerne inspirationen fra de amerikanske ’Light and Space’-kunstnere fra 1960’ernes Californien, samt fra den europæiske Op Art-bevægelse. Og helt fra starten af sin karriere har hun været optaget af, at kunst ikke skal observeres på afstand, men skal opleves som en samlet påvirkning af øjnene, kroppen og bevidstheden.

Udstillingen var Janssens første i Danmark, og den præsenterede værker tilbage fra de tidlige 1990’ere og frem til i dag – med et nyt værk, Horizon, skabt specifikt til udstillingen.

DET SYNLIGE OG USYNLIGE

Mødet med Ann Veronica Janssens værker er en sansende og kropslig oplevelse. Med enkle komponenter og materialer - fx glas, farve, væsker og lys - undersøger hun, hvad man kan erfare gennem mødet med skulptur og rum. Selv om hun ikke ønsker at tage "kontrol" over hverken værker eller beskuere, så kan alle hendes værker beskrives som skulpturer, der bruger rummet som scene for sanselig udfoldelse.

PASSION FOR LYS

Uanset om det er fast, flydende eller gasformigt bruger Ann Veronica Janssens lys i alle dets former "for at vise manifestationerne af virkeligheden på en anden måde." I denne Louisiana Channel video inviterer Janssens os inden for i sit laboratorium og fortæller bl.a. om, hvordan hendes barndom i Congo - hvor hun ikke gik i skole - f.eks. har påvirket hendes opfattelse af tid, sansning og kunstneriske virke.

Anmeldelser

Jyllandsposten

Det er ikke mange kunstudstillinger, der kan det. Få en til at føle sig som et barn igen med hele verden som en magisk skattekiste, der bare venter på at blive åbnet. Det er den fornemmelse, man får, når man ser Ann Veronica Janssens’ udstilling på Louisiana.

Politiken

’Gensynet’ er glædeligt, for det er fortsat spændende at lade sig omslutte af næsten håndgribelige farver, samtidig med at éns rumfornemmelse sættes helt ud af spillet inde i Janssens’ ’Blue, Red and Yellow’

Kristelig Dagblad

... Ann Veronica Janssens’ værker er ganske enkle, men samtidig filosofiske prismer, der gør dig ganske lykkelig... Hot Pink Turquoise er en smuk og tillidsfuldt installeret udstilling.

NEW YORK TIMES - THE T LIST

I’ve often wondered why she isn’t more famous, but her solo show at Denmark’s celebrated Louisiana Museum of Modern Art might be her star turn. And the venue couldn’t be more perfect: The Louisiana is one of the most otherworldly artistic institutions in Europe.

Information

Ann Veronica Janssens er en pioner udi optiske illusioner og forskudt perception med sin lavmælte og alkymistiske æstetik. Hun går til kunsten som en forsker eller et barn, der gerne vil se, hvad der kan ske... det er både vildt nørdet og magisk.

Louisiana Channel is a non-profit website that provides culture to the Internet, extending beyond the museum’s own events. The Louisiana team produces videos about art and culture on an ongoing basis. New videos are posted at the site every week.

Videos on the arts, featuring the artists.

På Louisiana Channel kan du høre kunstneren i samtale med to danske fysikere - Kristine Niss, professor mso, RUC og Troels Petersen, lektor i eksperimentel subatomar fysik, Niels Bohr Instituttet, Københavns Universitet - hvor de sammen kigger nærmere på grundlæggende begreber i fysikken. Du kan se i alt 6 film med Ann Veronica Janssens på Louisiana Channel.