Landskab Stilleben Portræt

8.7.17 - 3.9.17

Sommeren over mødtes tre af kunstens klassiske og traditionsrige genrer i Louisianas Vestfløj. Her kunne man opleve spændvidden i museets samling og se, hvor mangfoldigt temaerne landskab, stilleben og portræt er blevet fortolket – fra dansk modernisme frem til i dag – af kunstnere som Lundstrøm, Léger, Picasso, Avedon, Warhol, Kirkeby, Demand, Doig og Dubuffet.

Denne sommer-præsentation af udvalgte værker fra Louisianas Samling havde fokus på tre klassiske og traditionsrige genrer – landskab, stilleben og portræt – der gennem tiden har været dyrket med forskellig intensitet og skiftende udtryk. Disse tre genrer er langt fra overståede kapitler i kunsthistorien, men genopfindes til stadighed og tillægges nye betydninger.

Her blev der vist en række vidt forskellige kunstneriske positioner, der genfortolker de klassiske motiver. Tidsmæssigt spændte udstillingen fra den tidlige danske modernisme, som er Louisiana-samlingens historiske fundament, frem til international samtidskunst og omfattede medier som maleri og skulptur, fotografi og video.

Skiftende præsentationer

Louisianas samling tæller godt 4.000 værker, især fra perioden 1945 til i dag. Samlingen er kernen bag museets aktiviteter og skaber en særlig klangbund for museets udstillingsprogram. Den vokser hele tiden, og når et værk indlemmes i samlingen, bliver det en del af Louisianas dna og den danske kulturarv.

På Louisiana vises samlingen i skiftende og varierede præsentationer med nye og uventede sammenstillinger og forskellige tyngdepunkter. Værkerne mødes således “på kryds og tværs” og kan befrugte hinanden på nye måder. Samtidig får Louisianas gæster mulighed for til stadighed at opdage og genopdage både velkendte og nye sider af samlingen.