Louisianas tid

27.7.24 - 5.1.25

Cindy Sherman, Untitled #80, 1980. Donation: Ny Carlsbergfondet

Med markante hovedværker, små perler og fine overraskelser viser sæsonens præsentation af udvalgte værker fra samlingen vejen fra moderne klassikere til samtidskunsten. Og inviterer dermed, i koncentreret form, til en vandring gennem Louisianas tid - fra museet åbnede til i dag. Tag med!

Gående Mand af Giacometti – et af de mest ikoniske fixpunkter i Louisianas samling – er rykket fra sin vante plads og vil i en periode i stedet kunne opleves i museets Østfløj. Her byder han nu velkommen og inviterer – i selskab med hovedværker af bl.a Picasso, Dubuffet og Bacon – til en vandring i museets tid.

Pablo Picasso, Kvinde og fløjtespiller II, 1956. © Succession Picasso / VISDA

Andy Warhol, Jackie, 1964. © The Andy Warhol Foundation / ARS / VISDA

Sæsonens præsentation af udvalgte værker fra samlingen kan nemlig anskues som en fokuseret vandretur, der begynder med en række klassikere, som er skabt i de år, hvor Louisiana åbnede og tog form. Herefter kan man følge en "rute", der leder gennem skiftende kunstneriske bevægelser og udtryk helt frem til vores tid med en række nye erhvervelser af bl.a. Sarah Sze, Bunny Rogers og Mariko Mori.

Mariko Mori, Plasma Stone I, 2017-18. Erhvervet med midler fra Augustinus Fonden

Ulay, S'he, 1974. © Ulay / VISDA

Elmgreen & Dragset, When a Country Falls in Love with Itself, 2008. Donation: Nørgaard paa Strøget

Undervejs kan man opleve værker, der spænder fra den private sfære til det politiske rum, fra det monokrome til det multistribede og fra intime til imponerende formater. Signeret af så forskellige kunstnere som f.eks. Yves Klein, Rotraut, Andy Warhol, Ed Ruscha, Cindy Sherman, Ulay, Ana Mendieta, Gerhard Richter Elmgreen & Dragset og Tiffany Chung.

Alberto Giacometti, Gående Mand, 1960. Donation: Ny Carlsbergfondet