Mika
Rottenberg

14.10.21 - 6.2.22

Mika Rottenberg spejler og spidder den globale tilstand og måden, vi (over)lever i den på. I en slags moderne og mageløse skæbnefortællinger blander hun film, installation og skulptur og væver sandhed med fiktion. Resultatet er absurd, surrealistisk, kritisk, kærligt – og sjovt.

Mika Rottenberg er født 1976 i Argentina, opvokset i Israel og nu bosat i New York. Hun står i dag som et af samtidskunstens store navne med et værk, der nærmest kan ses som allegori over den globale tidsalder og tilstand.

Centralt for Rottenbergs kunst er menneskers forhold til arbejdsfunktioner, værdiskabelse og fællesskaber, og deri er hendes kunst et meget vedkommende bidrag til beskrivelse af en æra, hvor vi alle indgår som produktionsanlæg i den globale overforbrugs accelererende maskineri.

Der er noget svimlende over Rottenbergs greb om verden som billede, man ved knap, om man skal le eller græde – hun er som alle absurdister mere interesseret i at aktivere os end at belære os. Museets Vestfløj, som rummer udstillingen med hende, vil derfor være et stort forvandlingsrum. Her fusionerer science-fiction med absurd komedie – sanseligt, kritisk, humoristisk.

COSMIC GENERATOR

Mika Rottenbergs værker har typisk baseret sig på film installeret med teatralske rekvisitter omkring. Som i værket Cosmic Generator fra 2017, en slags Kinabutik, hvorfra vi filmisk accelereres frem og tilbage mellem en støvet by ved den mexicansk-amerikanske grænse og et gigantisk grossistmarked i Kina. Dette værk er en del af Louisianas Samling og blev præsenteret første gang for museets gæster på udstillingen 7 x Tid x Rum i 2017.

Louisiana Channel is a non-profit website that provides culture to the Internet, extending beyond the museum’s own events. The Louisiana team produces videos about art and culture on an ongoing basis. New videos are posted at the site every week.

Videos on the arts, featuring the artists.

Mika Rottenberg støver rundt på nettet i jagten på sine historier og sære figurer. Siden væves de ind i hendes værker, hvor selve kroppene bliver en del af sære produktionskæder. Man kan, siger kunstneren i dette interview med Louisiana Channel, betragte det som en form for "spirituel marxisme."