Nye værker
i samlingen

30.11.21 - 4.9.22

Fra Marina Abramović, Louise Bourgeois og Shara Hughes til Eduardo Terrazas. Fra videoværker og tegninger til monumentale malerier og særprægede installationer - glæd dig til mødet med et stort udvalg af de i alt over 200 nye værker, som Louisiana har erhvervet de seneste fem år.

Godt 200 nye værker har Louisiana haft mulighed for at erhverve til samlingen i perioden 2016-2021. Dette har været muligt takket været yderst generøs støtte fra ikke mindst Augustinus Fonden og Ny Carlsbergfondet samt Museumsfonden og Louisiana Fonden. En støtte, der er af afgørende betydning for at understøtte den fortsatte dynamik i samlingen og dermed fremtidssikre Louisiana som et tidssvarende museum i international klasse.

FLERE SPOR

Louisiana samler ad flere spor. Der kan være tale om at erhverve supplerende værker af kunstnere, som allerede er repræsenteret og vigtige for museet. Der kan være åbenlyse mangler i den historiske periode, samlingen dækker – altså fra 1945 og fremefter. Og endelig er der samtidskunsten, et felt i stadig bevægelse, både hvad angår interessante kunstnere og udtryksformer.

Tøjners blik på nye værker

Lyt og se med, når Louisianas direktør Poul Erik Tøjner deler sit personlige perspektiv på 24 udvalgte værker fra præsentationen af nye erhvervelser.

24 i fokus – nye værker i samlingen

Blandt de nye erhvervelser finder man værker af kunstnere som Marina Abramović, Jean-Marc Bustamante, Mamma Andersson, Shara Hughes, William Kentridge, Louise Bourgeois, Mariko Mori og Andy Warhol.