Peter Doig

17.4.15 - 23.8.15

Med malerier i store, flotte formater, hvor motiverne viste mennesker og arkitektur i tidløse landskaber i glødende farve, skabte Doig visuelle rum, man blev fascineret af - og fik lyst til at opholde sig i.

C. L. Davids Fond og Samling har støttet udstillingen.

Peter Doigs billedverden var på én gang sær, romantisk og hypermoderne. Internationalt ansås han (f. 1959 i Edinburgh) for at være en af tidens mest fascinerende malere, og han har for længst opnået status af ‘samtidsklassiker’. Doig mestrede teknikker fra både nutid og fortid – og malingens materie på hans lærreder virkede ofte som små alkymistiske mirakler, øjet kunne boltre sig i.

Inspirationen til motiverne fandt han i blandt andet fotos, klip fra magasiner, pladecovers og filmscener. Hans billedverden var på enhver måde magisk.

Udstillingen var organiseret i samarbejde med Fondation Beyeler i Basel – og viste 30 af Doigs væsentligste oliemalerier og en lang række af hans grafiske arbejde på papir.

EKSPERIMENT OG ALKYMI

”Og pludselig kan man få den dér fornemmelse af at synke ind i billedet og drukne i malingens væsker.” Sådan skrev kunsthistoriker Helle Brøns om Peter Doigs maleri.

Bevægede man sig helt tæt på kunstnerens farverige landskaber, opdagede man nemlig at lærredet var fyldt med maling af forskellig konsistens og karakter - hvor ikke kun sirlige penselstrøg, men også skrabede lag af maling, sprøjt, dryp og eksperimenter med malingens teksturer kom til live. Og det er her, helt tæt på at Doigs malerier kunne virke som biologiske og magiske kemiske processer – som ren alkymi!

ANMELDELSER

JYLLANDS-POSTEN

"En helt igennem fremragende udstilling…Man bliver aldrig træt af at kigge på disse malerier, som er så overbevisende sanselige, så gådefulde, så levende og så øjeåbnende."

BØRSEN

"Den skotske billedkunstner Peter Doig er kommet til Louisiana med et brag af en udstilling, der aktiverer hele følelsesregistret."

KRISTELIGT DAGBLAD

"Der venter en malerisk oplevelse ud over det sædvanlige på Louisianas udstilling med den skotskfødte maler Peter Doig"

BERLINGSKE

"I Peter Doigs malerier åbner verden sig, og med sine billeder åbner han verden."

POLITIKEN

"De skal ses i virkeligheden, Peter Doigs smukke og sære malerier, i stor størrelse og med den stoflighed, der ikke trænger igennem i reproduktionerne."

KUNSTEN.NU

"Doig beviser med sine suveræne malerier, at verden er et vidunderligt vildnis i konstant forandring, at mørket findes, og at drømmene findes, men først og fremmest at maleriet findes, og at det stortrives i hans håndtering."

WEEKENDAVISEN

"Betagende møde med en stor kunstner på Louisiana, der hører hjemme blandt malerkunstens store eksistentialister"

INFORMATION

"Doigs oeuvre er på samme tid brandvarmt og isnende kold, et højst seværdigt og gådefuldt utilnærmeligt værk."