TERRY WINTERS PRINTS 1999-2014

25.6.15 - 30.8.15

Terry Winters' smukke grafiske arbejde var fyldt med mønstre, der vækkede minder om biologiske former og matematiske formler. Denne sommer var et stort udvalg af den amerikanske kunstners grafiske værker udstillet som en del af udstillingsserien Louisiana On Paper.

C.L. Davids Fond og Samling har ydet støtte til udstillingen.

Winters (f. 1949 i Brooklyn, New York) var også maler, men i grafikken foldede han hele potentialet ud. Få har som netop Winters bevæget sig i alle afkroge af dette mediums muligheder, og han blev betragtet som en af de mest afsøgende og produktive kunstnere i sin generation. Udtrykket i Winters’ grafiske univers drejede sig om rum og systemer bag den synlige verden – og i hans kunst var han altid på jagt efter en metafysik, som handlede om skjulte kræfter og energier, og som overskred den skabende proces. 

Scenekunst, dans og musik var ligeledes en stærk inspirationskilde for Winters - og i hans værk gengav rytme, tid, bevægelse og lys som åbne, dynamiske elementer, der gensidigt øvede indflydelse på hinanden. Denne udstilling var præsenteret i samarbejde med Colby College Museum of Art, Waterville, Maine and Staatliche Graphische Sammlung München.