Louisiana
on Paper
Troels Wörsel

10.12.20 - 5.4.21

Museet har flere af Troels Wörsels malerier i samlingen, og har nu haft mulighed for at gennemgå et betydeligt efterladt materiale på papir fra hans hånd, alle værker, der aldrig har været udstillet. De rækker fra 1974 og frem til hans sidste år.

Troels Wörsel (1950-2018) var en cool, tænksom og på sin vis kræsen kunstner. Han rykkede til udlandet som ung og vendte aldrig tilbage til Danmark, som han i 2007 i øvrigt repræsenterede på Venedig Biennalen. Han var en virtuos, men hans værker ønsker ikke at imponere beskueren, snarere at få dem til at tænke over sjove, dristige og ikke sjældent uudgrundelige visuelle koblinger.

Udstillingen påviser, at intet var ham fremmed, og at alt hos ham finder et udtryk. Han dyrkede de gamle mestre, sammenlignede til tider kunstens grammatikker med gastronomiens processer og var stærkt optaget af såvel cykelløb som teoretisk videnskab. Og hvor hans viden altså stikker i mange retninger, udgør værkerne ligeledes et sandt kabinet af indsigter i den visuelle verden. Hans værk handler ikke om, hvad kunst skal være, snarere om, hvad den kan være, når den fæstner sig på den hvide flade.