I Louisianas Gamle Villa og Nordfløjen, kan lige nu opleves værker fra museet samling. Fra Asger Jorns populære malerier og syv videoværker af kvindelige kunstnere til konstruktivistiske klassikere.

JORN I VILLAEN

Asger Jorn (1914-1973) er en af de centrale figurer i det 20. århundredes danske kunst. Han var en grænse­overskridende kunstner, både hvad angik det internationale kunstliv, blandt andet i kunstnersammenslutningen CoBra, og hvad angik positionen, som kunstner i samfundet.

I en Louisiana-sammenhæng er Asger Jorn først og fremmest maler. Louisianas stifter, Knud W. Jensen, viste tidligt interesse for Jorn og erhvervede en række centrale værker. Takket være Jytte og Dennis Dresings donation fra The Merla Art Foundation i 1999-2014 fik samlingen af Jorn en tyngde på linje med museets klassikere fra det 20. århundrede. 

Videoværker fra samlingen

Fra museets samling er der her udvalgt syv videoværker, af kvindelige kunstnere, til Nordfløjens smukke gang. Værkerne strækker sig fra perioden 1973-2003 og er skabt af kunstnerne Ulrike Rosenbach, Tracey Moffatt, Wura-Natasha Ogunji, Pipilotti Rist, Ana Mendieta, Pia Arke og Yayoi Kusama.  

Konstruktiv kunst

Konstruktivisme er den overordnede betegnelse for den del af den moderne abstrakte kunst, der benytter sig af geometriske former. På Louisiana indtager den konstruktive kunst en særposition og er en af samlingens tyngdepunkter, som er udviklet og udbygget gennem tiden. Louisianas samling tager sit udgangspunkt i tiden omkring 1950. Lige nu kan man se værker af bl.a. Robert Jacobsen, Richard Mortensen, Jean Tinguely og Josef Albers.