Warhol pop up

14.4.23 - 4.6.23

Én sal, ét kunstnerisk superikon, halvanden måned. På sortmalede vægge i Søjlesalen kan du lige nu nyde et kort, intenst gensyn med et fornemt udvalg af Andy Warhol værker fra Louisianas samling.

De mange Marilyns, den lille Jackie Kennedy, de ti dåser Campbells suppe... Her hænger de på stribe, alle de mange værker, der vidner om, at Andy Warhol udgør et "klassisk tyngdepunkt" i Louisianas samling. Både af denne kunstner, men også af amerikansk 1960'er Popkunst i det hele taget.

Der er næppe tvivl om, at Andy Warhol (1928-1987) er den kunstner i sidste halvdel af det 20. århundrede, der har fået den største udbredelse. Det skyldes især, at hans flade billeder og reproduktion af forbrugs- og popkulturens ikoner kommunikerer så effektivt.

Her er det ikke detaljer, som f.eks. de enkelte maleriske strøg, der træder frem. Her handler det heller ikke om at give os et indblik i kunstnerens indre verden, tanker og følelser. Warhols billeder handler om verden – altså den, der ligger uden for billederne.